Venemaa uus reaalsus: krematooriumidest ja kalmistutest on saanud strateegilised ja salastatud objektid

Soome ajakirjanik käis vaatamas Peterburi krematooriuimis ja kalmistul ning veendus, et neist on saanud strateegilised salastatud objektid, kus pildistamine on keelatud.

Peterburi ainus krematoorium asub linna kirdeosas, ümbritsetuna halli betoonist aiaga. Sissepääs on kõigile vaba ja sees on pikad rivid tuhaurnide jaoks mõeldud mälestusseinu, vahendab Ilta-Sanomat.

Krematooriumi territooriumil olnud inimesed rääkisid, et nende lähedased surid koroonaviiruse haiguse tagajärjel, aga lisatakse juurde, et lahkunutel oli olnud ka muid hädasid.

Krematooriumis on uus valge peahoone ja vanem hoone nr 2, mis on mõeldud koroonaviiruse tagajärjel surnud inimeste põletamiseks. Territooriumil saab liikuda vabalt, välja arvatud hoone nr 2 ümber, kuhu on veetud lint. Hoovis on üks laiba-auto ja selle ümber askeldamas kaitserõivastuses inimesed.

Lisaks on hoone nr 2 juures valvur, kes märkas, kuidas ajakirjanik hoonet pildistas. Valvur tuli lähemalt ja nõudis kõigi piltide eemaldamist. Ta ütles, et tegemist on strateegilise ja salastatud objektiga, mida ei tohi pildistada.

Krematooriumi juures oli reas terve rida kirste ning laibaautod sõitsid pidevalt sisse-välja.

Krematooriumi juures nähtu põhjal on alust arvata, et kohalikud võimud soovivad midagi varjata. Oktoobri lõpus avaldas Peterburi uudistesait Fontanka artikli selle kohta, et koroonaviirust puudutavaid andmeid arvatavalt võltsitakse. Fontanka oli saanud andmed krematooriumis tegelikult tuhastatud koroonapatsientide kohta, mis ei klappinud avalike andmetega.

Artiklist selgus, et aprillist oktoobri lõpuni oli ainuüksi Peterburi krematooriumis tuhastatud 5868 koroonaohvrit, samas kui ametlikud andmed koroonasurmade kohta Peterburis olid 3674. Terve Venemaa kohta on teada, et tänavu on surnud 116 300 inimest rohkem kui varasematel aastatel. Venemaa ametlik koroonasurmade arv on 55 671 ehk kaks korda väiksem.

Arvatakse, et Venemaal ei avaldata õigeid andmeid ja infot varjatakse juba kohtadel, et olukorda ilustada.

Salastatus valitseb ka Peterburi uuel Kolpino surnuaial, mis tehti spetsiaalselt koroona tagajärjel surnute jaoks. Seal on näha reas värsked hauad. Ka seal on pildistamine rangelt keelatud.

Kommentaarid
(Külastatud 7,391 korda, 1 külastust täna)