Vene viimsepäeva lennukisse murti sisse ja võeti kaasa seadmeid

Vargad murdsid nädalavahetusel sisse Vene õhujõudude nn viimsepäeva lennukisse Iljušin Il-80, mis peab vastu isegi tuumasõjale. Lennukist võeti kaasa raadioseadmeid.

Lennuk võeti kasutusele 1987. aastal ja see oli viimased poolteist aastat remondis. Lennukil puuduvad aknad ja seda on kutsutud ka viimsepäeva lennukiks, kuna peab vastu tuumasõjale.

Lennukile tehti reedel Venemaa lõunaosas Taganrogis hooldustöid, kui tundmatud isikud tungisid lennukisse sisse. Vargad viisid kaasa vähemalt 39 lennuki tehnilise aparatuuri osa. Täpsemalt pole neid seadmeid kirjeldatud, vahendab Moscow Times.

Ametivõimus kaaluvad kriminaalasja algatamist. Lennukist on võetud juba sõrmejäljed.

Venemaal on kokku 4 sellist viimsepäeva lennukit, kust president saab vajadusel juhtida eriolukorras sõjaväe tegevust. Lennukid on ühendatud sõjaväe juhtimissüsteemiga, mistõttu saab sealt lendu lasta mandritevahelisi rakette. Venemaa on aastaid plaaninud nende lennukite asendamist uutega.

USA-l on samuti kriisiolukordade tarbeks neli sarnast lennukit.

Russia’s ‘Doomsday’ Plane Robbed During Upgrade – Reports – The Moscow Times

Russia’s airborne command post nicknamed the “Doomsday plane” for its ability to survive nuclear war has been infiltrated and robbed of radio equipment during upgrades, media Monday. The reports the Ilyushin Il-80 was undergoing maintenance in the southwestern Russian city of Taganrog last Friday when unknown thieves broke open its cargo hatch and stole 39 pieces of radio equipment.

Kommentaarid
(Külastatud 1,993 korda, 1 külastust täna)