Vene juht jäi Soomes vahele kindlustuspettusega, mõisteti tingimisi vangi

Soome kindlustusfirmalt Lähi-Tapiola üritati pettusega hüvitist kätte saada. Kokku oleks hüvitis olnud summas 25 000 eurot.

Asi sai alguse sellest, et kindlustusse helistas naine, kes rääkis, et oli oma autoga sõitnud Helisngis Vuosaaris otsa teisele autole. Naine talitas nõuete kohaselt ja saatis kindlustusele kirjaliku kahjuteate, vahendab Iltalehti.

Naine lisas teatele pildid, mis olid tehtud Niinisaarentie ja Porslahdentie ringristmikul kokku põrganud autodest. Tuli välja, et naine oma Soome registrisse kantud Volkswagen Jettaga sõitnud sisse Vene registrimärgiga Range Roverile.

Jetta nina oli saanud tõsiselt kahjustada, Vene numbriga Range Roveril oli külg mõlkis. Naine oli enda jutu järgi sõitnud kiirusega 30-40 km/h otsa ringristmikul liikunud Vene autole.

Autode avarii jäljed aga tekitasid kindluse töötajates kahtlusi. Kahtlusi äratas ka see, et õnnetuse mõlemad osapooled, samuti tunnistajad olid nime järgi pärit kõik samast keelepiirkonnast.

Naine kutsuti kindlustusse asja täpsemalt selgitama. Naine jäi oma jutu juurde, mida oli kahjuteatesse märkinud. Kindlustus viis aga auto Autokahjukeskuse (AVK) ekspertiisi. Kindlustusfirma tahtis välja selgitada, kas õnnetus võis juhtuda nii nagu kahjuteates kirjas.

AVK tegi auto veamällu talletatud info põhjal kindlaks, et auto oli kokkupõrke hetkel olnud tühikäigul. Jetta kiirus sobis tekkinud kahjuga, aga see ei läinud kokku Range Roverile tekitatud kahjuga. Vene auto küljel polnud mingeid selliseid konstruktsioone, mis oleks tekitanud Jettale sedavõrd tõsise kahju. Ekspertiis teki kindlaks, et Jetta kahjud ei saanud tekkida kokkupõrkest Range Roveriga.

Ekspertiis ei suutnud tuvastada, kas Jetta oli üldse sel ristmikul õnnetusse sattunud. Autole oli tellitud puksiirauto samast lähedalt. Vene auto oli sündmuskohalt lahkunud.

Kindlustusfirma hinnangul oli tegemist levinud kindlustuspettuse liigiga. Välismaalt tuuakse Soome avariiline auto. Soomes leitakse kaskokindlustusega auto, mida vigastatakse nii, et see sobiks kokku välismaa auto vigastustega. Üks pool võtab süü omaks ja kindlustusfirma maksab välja nii Soome kui välismaa autode remondi.

Kui oleks läinud nagu plaanitud, oleks kindlustusfirma pidanud hüvitama ligi 25 000 eurot. Nüüd aga läks nii, et nii Jetta juht kui kaks vene meest mõisteti pettusekatse eest pooleks aastaks tingimisi vangi. Lisaks peavad nad kinni maksma kindlustusfirma ekspertiisikulud. Helsingi kohtu hiljutine otsus pole veel jõustunud ja selle saab edasi kaevata. Vene Range Roveri juht ei ilmunudki kohtusse, ta kadus vaikselt Soomest.

Huijarit yrittivät rahastaa tekaistulla kolarilla – Vakuutusetsivät hoksasivat tutun jipon

Vakuutusetsivien valppaus paljasti häikäilemättömän petosyrityksen. Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolaan kohdistunut törkeän petoksen yritys alkoi yhtiön puhelinpalveluun tulleella soitolla. Linjalla ollut nainen kertoi törmänneensä autollaan toiseen autoon Helsingin Vuosaaressa. Soittaja toimi ohjeiden mukaan ja laati onnettomuudesta kirjallisen vahinkoilmoituksen, jonka hän toimitti yhtiölle. Liitteeksi hän laittoi valokuvan, jonka kertoi otetun onnettomuuspaikalla Niinisaarentien ja Porslahdentien risteyksen liikenneympyrässä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,651 korda, 1 külastust täna)