Vene arstid nõuavad selgitust, miks nii paljud COVID-19 patsiendid aknast alla kukuvad

Venemaal ja Ukrainas on paljud koroonahaiguse COVID-19 patsiendid haigla aknast alla kukkunud ja surma saanud. Vene arstid nõuavad nüüd asja kohta selgitust. Nad tahavad teada, kas koroona põhjustab vaimseid häireid.

Viimane juhtum oli 101-aastase sõjaveterani Valeri Severinovi – endise langevarjuriga, kes aknast alla kukkus ja surma sai. Mees oli hiljuti paranenud koroonast ja kukkus siis aknast alla, vahendab Daily Mail.

Politsei uurib Severinovi juhtumit. Mees oli hiljuti koroonast tervenenud ja saadeti koju toibuma. Vene ja Ukraina arstid tunnevad nüüd huvi, kas miski koroona või selle ravi juures põhjustab inimestel vaimseid häireid, et nad akendest alla kukuvad, sealhulgas haiglates.

Venemaal Novosibirskis on viimasel ajal registreeritud neli sellist juhtumit, ja need inimesed polnud varem psühhiaatrilisel ravil olnud. Üks neist oli 38-aastane sportlane, naisterahvas, kelle kohta sõbrad väitsid, et ta oli ravimite mõju all, kui haigla aknast alla kukkus. Teine oli endine politseinik. Venemaal on alates augustist olnud veel vähemalt 7 sellist juhtumit.

Ühe juhtumi puhul arvatakse, et see võib olla seotud antibiootikumi levofloksaiiniga. Seda kasutatakse kopsupõletiku raviks, aga see võib põhjustada ka närvisüsteemi häireid ning tuua kaasa enesetapumõtteid.

Pole teada, kas teistele alla kukkunud patsientidele anti sama ravimit. Ukrainas on alates oktoobrikuust olnud vähemalt 7 sarnast juhtumit. Üks neist oli tunnustatud pediaater, 40-aastane arst Oleg Basilaišvili, kes nagu sõjaveteran kukkus aksast alla peale koroonast tervenemist.

Mõned haiglad on nüüd aknad kinni kruvinud ja käepidemed eemaldanud, et inimesed ei saaks alla hüpata. Nii Venemaal kui Ukrainas on olnud aga ka teisi koroonaga seotud enesetapu juhtumeid, kus inimesed pole aknast alla hüpanud. Näiteks lõikas üks 42-aastane Novosibirski mees omal veenid läbi ja ütles, et kõik koroonapatsiendid tapetakse ära ning tema järele tullakse järgmisena. Ta suri samas haiglast, mille aknast oli patsient kolm päeva varem alla hüpanud.

Moskvas lahkus 28-aastane koroonapatsient, lennukipiloodina töötav Ruslan Valejev haiglast ning vigastas end surmavalt metallist aia otsas. Tema kohta väideti, et ta sattus ravimitest deliiriumisse.

Vene viroloog Aleksander Tšepurnov, kes on kaks korda koroonaga nakatunud ütles, et pole teada, et viirus nakataks närvirakke, küll aga võib viirus kahjustada aju, mistõttu kaob inimesel reaalsustaju ning tekivad hallutsinatsioonid. See tähendab, et koroonat põdenud inimestel pole vaja ravida ainult kopsusid, vaid ka närvisüsteemi.

Ukraina tunnustatud kardioloog, professor Katerina Amosova on nõudnud koroonaga seotud enesetapu juhtumite uurimist Ta küsib: Miks koroonapatsiendid end haiglas ära tapavad? Ta räägib, et 25 aasta jooksul Kiievi haiglas töötades oli ainult 3 sellist juhtu, nüüd aga on olnud kuu aja jooksul juba 4 juhtu.

Teine Ukraina meedik, professor Vladimir Korsunov nõuab samuti koroonaga seotud enesetappude uurimist. Tema väitel tahavad koroonapatsiendid kõrgelt alla hüpata või võtta ravimite üledoosi. Sellised juhtumid levivad üle maailma ja keegi ei osaka midagi ette võtta. Ta pakub välja, et akendele tuleks trellid ette panna või paluda abi psühhiaatritelt, kes aga pole harjunud tööga nakkushaiglates. Võimalus on kasutada antidepressande, aga neist pole kõigi puhul abi, ütles professor Korsunov.

Kommentaarid
(Külastatud 2,009 korda, 1 külastust täna)