Värske prognoos: Brexit annab Briti majandusele tiivad, kasv 23 protsenti kiirem kui Prantsusmaal

Euroopa Liidust välja astumine paneb Briti majanduse täistuuridel tööle ja kasv on järgneva 15 aasta jooksul 23 protsenti kiirem kui Prantsusmaal, prognoosib majandusuuringute keskus CEBR.

Tänu kiirele kasvule säilitab Suurbritannia oma 5. koha maailma majanduste pingereas. Euroopa Liitu jäädes oleks Briti majanduskasv olnud palju madalam, vahendab Daily Mail.

Briti majanduskasvu mootorid on digitaliseerumine ja tehnoloogia, tänu sellele annab efekti välja astumine Euroopa Liidust, kus tehnoloogia areng on aeglane.

Ühendkuningriigi tööpuudus 4,8 protsenti on palju madalam kui Euroopa Liidu keskmine tase 8,4 protsenti. Prognoosi kohaselt areneb Briti majandus järgmise 15 aasta jooksul kiiremini kui enamuse Euroopa Liidu riikide oma, välja arvatud Saksamaa. Briti majanduse kasv on 23 protsenti kiirem kui Prantsusmaa oma.

Brexit annab parema võimaluse Euroopa Liidu asemel keskenduda kogu maailma turule, kus kasv on kiirem kui stagneeruvas Euroopas. Näiteks Hiina on tulnud koroonakriisist välja märksa paremini kui Euroopa, kuigi viirus sai Hiinast alguse. Prognooside kohaselt läheb Hiina majandus tänu koroonale USA-st mööda 2028. aastal, 5 aastat varem kui seni prognoositud.

UK economy set to storm ahead of France after Brexit transition

UK will retain its status as world’s fifth biggest economy in 2021, experts predict Britain will also remain close to the top of global growth tables up until 2035 British economy on course to be 23 per cent larger than France’s within 15 years News comes after Boris Johnson announced historic trade deal with the EU Britain’s status as the world’s fifth-largest economy will remain intact next year in spite of the shock caused by the pandemic and leaving the European Union.

Kommentaarid
(Külastatud 1,119 korda, 1 külastust täna)