Uuring: COVID-19 on kolm korda tapvam kui gripp

Värske, Prantsusmaal läbi viidud uuring näitas, et koroonahaigus COVID-19 on kolm korda tapvam kui gripp. Haiglasse sattunud koroonahaigetest sureb 17 protsenti, gripi puhul on vastav protsent 5,8.

Prantsuse teadlased võtsid vaatluse alla tuhanded koroona- ja gripipatsiendid. Tänavu kevadist koroonapandeemiat võrreldi 2018/2019. aasta gripipuhanguga, vahendab Daily Mail.

Kuigi koroona algfaasis arvati, et see on sama ohtlik kui gripp, on tegelik elu näidanud, et see arvamus oli ekslik.

Teadusajakirjas The Lancet Respiratory Medicine avaldatud uuringust tuleb välja, et keskmine gripiga veedetud aeg intensiivis oli 8 päeva ja koroonaga 15 päeva. Tegemist on seni suurima koroonat ja grippi võrdleva uuringuga.

Teadlaste väitel on koroona eriti hull, kui arvestada, et 2018/2019. aasta gripipuhang oli viimaste aastate üks raskemaid. Teadlaste väitel näitab uuring, et koroona on väga ohtlik haigus, palju ohtlikum kui gripp.

Uuringus vaadeldi koroonat ka lastel ja leiti sarnaselt varasemate uuringutega, et koroona põhjustab lastel raskeid vaevusi väga harva. COVID-19 patsientidest oli alla 8-aastaseid lapsi vaid 1,4 protsenti, samas kui gripi puhul on see protsent 19,5.

Samas, kui lapsed satuvad koroonaga haiglasse, on intensiivi sattumise tõenäosus 2,3 protsenti, gripi puhul aga on see number 0,9.

Covid-19 is THREE times as deadly as the flu IN hospitalised patients

French researchers studied thousands of cases of Covid-19 and also influenza Compared data from Spring pandemic to 2018-2019 seasonal flu outbreak Found Covid is three times more deadly among hospitalised patients Covid patients spent twice as long in ICU and are also 5.5% more likely to be admitted to intensive care Covid-19 is three times more likely to kill hospitalised patients than seasonal influenza, a study reveals.

Kommentaarid
(Külastatud 299 korda, 1 külastust täna)