USA haigla lõpetas koroona vastu vaktsineerimise kõrvalnähtude tõttu

USA Chicago haigla lõpetas koroona vastu vaktsineerimise, kuna 3000-st vaktsineeritust neljal esinesid kõrvalnähud. Neli haigla töötajat said Pfizeri vaktsiinist kõrvalnähud.

Chicago haigla Advocate Condell Medical Center oli üks, mis alustas koroona vastu vaktsineerimisi. Nüüd on aga haiglas vaktsineerimine ohutusabinõuna peatatud, vahendab CBS News.

Kõrvalnähtude hulka kuuluvad kipitustunne ja pulsisageduse tõus. Kolm kõrvalnähtudega isikut on pääsenud koju, aga üks on ikka veel haiglas ravil.

Haigla andis teada, et lõpetas ajutiselt koroona vastu vaktsineerimise, et selgitada, millest on kõrvanähud põhjustatud. Haigla töötajaid vaktsineeriti Pfizeri ja BioNTechi vaktsiiniga. Haiglas oli selle vaktsiiniga vaktsineeritud ligi 3000 inimest. Kõrvalnähud on esinenud 0,15 protsendil vaktsineeritutest.

Condelli haigla kuulub Advocate Aurora Health haiglate ketti. Ülejäänud selle keti haiglates jätkatakse vaktsineerimisega.

Haigla teatas, et kõrvanähud on vaktsineerimise puhul tavalised. USA-s hakatakse inimesi lisaks Pfizeri vaktsiinile vaktsineerima ka teise ravimifirma Moderna vaktsiiniga. Hinnanguliselt jõutakse nädalavahetusel USA-s ära vaktsineerida 6 miljonit inimest.

COVID-19 Vaccinations Suspended At Advocate Condell Medical Center After 4 Employees Experience Reactions

CHICAGO (CBS) – Advocate Condell Medical Center has suspended COVID-19 vaccinations after four employees experienced reactions shortly after receiving the vaccine, according to a statement from Advocate Aurora Health. Since Thursday four team members experience reactions, including tingling and elevated heart rate.

Kommentaarid
(Külastatud 17,446 korda, 1 külastust täna)