Üle 10 aasta vanused autod on läinud Euroopas hinda – kõik ajavad nüüd neid taga

Enam kui 10 aasta vanuste autode hinnad on tõusnud Euroopas koroonaepideemia ajal tervelt neljandiku võrra. Euroopas on kasvanud eriti nõudlus odavate, ligi paar tuhat eurot maksvate autode järele.

Põhjus on selles, et koroonaepideemia tõttu väldivad inimesed ühistranspordi kasutamist, aga majanduslikult ebakindlal ajal ei taheta suurt summat välja käia, vahendab Reuters.

Uuringufirma IHS Markit on kogunud andmeid mitmest Euroopa riigist. Vanemate autode registreerimine on kasvanud näiteks Prantsusmaal 16 protsenti ja Hispaanias 25 protsenti.

Suurim nõudlus on üle 15 või isegi üle 20 aasta vanuste autode järele, ütles Hispaania automüügiportaali Sumauto esindaja. Üle 20-aastaste autode müük kasvas juunist oktoobrini neljandiku võrra, üle 15-aastaste autode müük kasvas 16 protsenti.

Samal ajal bussid ja rongid tühjenevad. Ühistranspordi kasutamine kukkus Hispaanias aprillikuus 92 protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga ja see oli septembris 44 protsenti tavapärasest väiksem.

Inimesed ostavad odavamaid vanemaid autosid, kuna nad ei taha ühistransporti kasutada. Autode veebipoes Autoscout24 otsitakse kõige enam üle 20 aasta vanuseid autosid. Prantsusmaal on selliste autode otsingud kasvanud 80 protsenti, Hollandis 77 protsenti ja Belgias 59 protsenti.

Londoni autokaupmees Ameen Sultani ütles, et kõige suurem nõudlus on alla 3000 naela (alla 3300 euro) maksvate autode järele. Üle 10-aastaste autode hind on kerkinud suurenenud nõudluse tõttu 25 protsenti.

Sultani ütles, et alla 3000-naelased autod ostetakse kiiresti ära ja nendest on kogu aeg puudus, kuna kõik ostjad jahivad neid. Põhiliselt ostetakse auto selleks, et vältida ühistransporti.

Kommentaarid
(Külastatud 3,214 korda, 3 külastust täna)