Tampere haigla ajas koroonaga karantiinis olevad meedikud tööle, asja kohta tehtud kaebus

Sotsiaal- ja terviseala ametiühing Tehy on teinud parlamendi õigusvahemehele (oikeusasiamies) kaebuse seoses Tampere ülikooli otsusega määrata koroonaga kokku puutunud ja karantiinis olevad meedikud tööle.

Ametiühingu info kohaselt käivad koroonaga kokku puutunud arstid ja õed haiglas tööl, kuna haigla on määranud nad „rakenduslikku karantiini”. Selle järgi ei tohi töötajad käia poes ega kasutada ühistransporti, küll aga peavad nad käima tööl nagu tavaliselt, vahendab MTV.

Haigla selline tegevus on vastuolus nakkushaiguste seadusega, mistõttu esitas Tehy asja kohta kaebuse. Nakkusega kokku puutunud töötajad kujutavad ohtu nii patsientidele kui teistele töötajatele, edastas Tehy.

Pole teada, kas haigla on asjast informeeritud omavalitsuse vastutavat nakkushaiguste arsti. Tegemist võib olla ametiseisundi kuritarvitamisega, kui asjast pole teavitatud.

Tampere ülikooli haigla on põhjendanud sellist otsust kogenud meedikute puudusega. Teadaolevalt on sama skeemi kasutatud ka teistes ravipiirkondades.

Kommentaarid
(Külastatud 336 korda, 1 külastust täna)