Tagasilöök vaktsineerimises Inglismaal: arstid peavad jälgima patsienti 15 minutit veendumaks, et ei teki allergilist reaktsiooni

Inglismaa massivaktsineerimise projekti on tabanud tagasilöök, kuna ametivõimud soovitavad arstidel jälgida patsiente peale süsti saamist 15 minutit, et reageerida võimaliku allergilise reaktsiini puhul.

Inglismaal tuli esimeste vaktsineerimise päevade jooksul välja ridamisi juhtumeid, kus vaktsiini saanud inimestel tekkis äge allergiline reaktsioon. Seetõttu soovitatakse arstidel nüüd jälgida patsiente peale vaktsiini saamist 15 minuti jooksul, see aga tõmbab vaktsineerimisel tempot maha ja seab kahtluse alla massivaktsineerimise võimalikkuse üldse, vahendab Daily Mail.

Probleeme tekitab see, et vaktsiini peab säilitama -70-kraadises külmas ja juba avatud pakendi peab ära kasutama 3,5 ööpäeva jooksul. Ent igas pakendis on 975 doosi, mida ei pruugita jõuda ära kasutada, kui iga patsienti peab jälgima peale vaktsineerimist 15 minutit.

Meedikutel pole lubatud ka neid peaaegu 1000 doosiga vaktsiinipakendeid väiksemateks osadeks jagada. Seetõttu peab vaktsineerimiskeskustes olema piisavalt ruumi, et mahutada ära kõik inimesed, keda peab 15 minuti jooksul jälgima.

Enamike teiste vaktsiinide puhul soovitatakse patsienti jälgida vaid paar minutit, et tuvastada võimalikud allergilised reaktsioonid.

UK regulator assures allergic reactions after vaccines are ‘very rare’

Dr June Raine, chief executive of the UK’s medicines regulator, has sought to dampen fears over the vaccine She said allergic reactions to jabs are ‘very rare’ and reassured Britons Pfizer’s vaccine passed safety tests Britain’s regulator is considered a world leader, and was the first to approve the coronavirus

Kommentaarid
(Külastatud 1,150 korda, 1 külastust täna)