Soomes tuleb vaktsineerimises muutus: viie asemel saab pudelist kätte kuus doosi

Soome terviseameti andmetel tuleb vaktsineerimises muutus ja viie doosi asemel hakatakse ühest pudelist võtma kuus doosi. See kiirendab inimeste vaktsineerimist.

Pudelist võib võtta edaspidi kuus doosi, kui vaktsineerija on kindel, et vaktsiini jätkub kuuenda doosi jaoks, vahendab Iltalehti.

Enne seda visati Soomes osa vaktsiinist minema, isegi siis, kui pudelis jäi viiest doosist osa üle. Pfizeri ja BioNTechi vaktsiini toimetatakse haiglatesse väikestes pudelites, millest igaühes on ametlikult 5 doosi. Tootja on aga igaks juhuks lisanud vaktsiini rohkem, tänu millele võib pudelis olla isegi kuni 7 doosi.

Koronarokotteiden antaminen nopeutuu – pullosta saa ottaa viiden sijaan kuusi annosta

THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio kertoo, että muutoksen myötä rokotteiden antaminen todennäköisesti nopeutuu. Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) kertoo, että Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen annosteluohjeeseen tulee Suomessa muutos. Rokotepullosta voi jatkossa ottaa viiden annoksen sijaan kuusi annosta, jos pullon sisältö riittää kokonaisiin annoksiin. THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio kertoo Iltalehdelle, että muutoksen myötä rokotteiden antaminen todennäköisesti nopeutuu.

Kommentaarid
(Külastatud 328 korda, 1 külastust täna)