Soomes tehti jõulunädalal koroonateste vähem – uute tuvastatud nakatumiste arv vähenes

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi info kohaselt vähenes tuvastatud koroonaviirusega nakatumiste arv jõulunädalal (52. nädal). Koroonateste oli ka varasemate nädalatega võrreldes oluliselt vähem. Seetõttu on võimalik, et lähitulevikus teatatakse juhtumitest hilinemisega.

Viimase kahenädalase jälgimisperioodi (52. – 53. nädal) juhtumite koguarv oli 3950 uut juhtumit, mis on ligi 2000 vähem kui kahel eelneval nädalal. Uute juhtumite arv oli 71 juhtu 100 000 elaniku kohta ja eelneval kahenädalasel perioodil oli 93 juhtu 100 000 elaniku kohta.

Juhtumite arv on alates detsembri algusest vähenenud ja on võimalik, et see soodne areng on jätkunud soeses laialdaste ja terviklike soovituste ja piirangutega. Koroonateste tehti 52. nädalal aga umbes veerandi võrra vähem kui kahel eelneval nädalal. Positiivsete juhtumite osakaal on jäänud eelneva nädala tasemele, mis on positiivne signaal. Kuid on võimalik, et haigusnähtudega inimesed pole pühade tõttu läinud end testima nagu varem. See võib kajastuda juhtumite arvu suurenemises järgmistel päevadel ja nädalatel. Aastavahetusel jälgitakse tähelepanelikult ka epideemilist olukorda ja haiglaravi vajadust.

Nakatumiste arv on vanemates vanuserühmades ühtlustunud

Eelmisel, 52. nädalal diagnoositi ligikaudu 73 protsenti kõigist juhtudest alla 50-aastastel ja umbes 40 protsenti alla 30-aastastel. Üle 60-aastaste osakaal oli umbes 14 protsenti ja üle 70-aastaste osakaal veidi alla 8 protsendi. Vanemate vanuserühmade osakaalu kasv eelmiste nädalatega võrreldes tasandus.

Soomes on 30. detsembri seisuga kokku on diagnoositud 35 858 koroona haigusjuhtu ja teatatud on 556 haigusega seotud surmast.

Haiglaravil oli 30. detsembri seisuga kokku 211 patsienti, kellest intensiivravil oli 30. Haiglaravil koroonapatsientide arv on kahe eelneva nädalaga võrreldes vähenenud. Patsientide arv intensiivraviosakondades on püsinud samal tasemel umbes kolm nädalat.

Täna avaldatud epideemia seire aruanne ja ka varasemad aruanded on üleval terviseameti veebis.

Kommentaarid
(Külastatud 246 korda, 1 külastust täna)