Soomes said esimesena koroonavaktsiini 6 meedikut

Soomes said täna pühapäeval, 27. detsembril esimesena koroonavaktsiini 6 Helsingi ülikooli haiglas töötavat Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) töötajat.

Esimestena said koroonavaktsiini haiglaõde Eija Koponen, haiglaõde Marcus Norrgård, peaarst Timo Suonsyrjä, osakonna arst Benny Hellqvist, osakonna õde Kirsi Mustalammi ja haiglaõde Andrea Nummi. Nad töötavad HUSi intensiivravi, erakorralise meditsiini ja kopsuhaiguste osakondades, vahendab MTV.

Esimesena vaktsiini saanud haiglaõde Eija Koponen ütles MTV uudistele, et ta on harjunud vaktsiinidega, kuna on igal aastal saanud gripivaktsiini. Koroonavaktsiin ei erine teistest vaktsiinidest, ütles Koponen pärast vaktsineerimist.

Vaktsineerijad küsisid vaktsiini sajatelt ka allergiate kohta. Vaktsineeritavad said vaktsiini peale töövahetuse lõppu. Nad on tervishoiutöötajad, kes töötavad koos koroonapatsientidega, võtavad koroonaproove või neil on muul moel oma töös suur oht nakatuda.

Pärast vaktsineerimist jälgitakse vaktsineeritavaid 15 minuti jooksul, pärast mida võivad nad anda intervjuusid ajakirjanikele, edastas HUS.

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)