Soomes piiratakse koroonapandeemia tõttu inimeste vangi panekut

Koroonaviiruse pandeemia tõttu piiratakse Soomes rahatrahvi asenduskaristuse ja kuni kuue kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse puhul vangi panekut, edastas justiitsministeerium.

Eesmärk on vähendada vanglatesse sisenevate lühiajaliste vangide arvu ja seeläbi vähendada koroonaviiruse leviku ohtu vangide ja töötajate seas. Justiitsministeeriumi määrus piiramise kohta jõustub 4. detsembril 2020 ja jääb jõusse 3. märtsini 2021.

Vangide arv väheneb määruse kehtivuse ajal umbes 200–240 vangi võrra päevas.

Vangide vastuvõtmist vanglatesse piirati koroonaviiruse pandeemia tõttu ka kevadel. Piirangutega seoses vähenes vangide arv umbes 400 vangi võrra. Pärast piirangute lõppu on vangide arv taastunud, umbes 2600 vangini ja see arv on kasvamas.

Kommentaarid
(Külastatud 552 korda, 1 külastust täna)