Soomes neelas koolilaps käte desoainet, kohale kutsuti kiirabi ja politsei

Porvoos Linnajoki koolis oli eile ärev olukord, mis nõudis ametivõimude sekkumist. Nimelt pritsis grupp 7. klassi poisse kooli sööklas teineteist käte desinfitseerimisvahendiga.

Asi lõppes sellega, et üks poiss neelas väikses koguses käte desoainet koos toiduga alla. Kohale kutsuti kiirabi, teatas Porvoo linn teadaandes.

Kiirabitöötajad kontrollisid poisi tervise üle ja ta sa koolis õppetööd jätkata. Igaks juhuks kutsuti kohale ka politsei.

Koolis on juhtumiga tegeldud, kõnealuse poisiga on räägitud ning informeeritud on lapsevanemaid. Politsei kutsuti kohale selleks, et välja selgitada, kas asja kohta peaks tegema kuriteoteate. Politsei ei pidanud seda vajalikuks.

Tegemist polnud kiusamise ega sooviga üht õpilast käte desoainega mürgitada. Samas aga ei taha kool juhtumit maha salata. Nii ei tohi käituda isegi siis, kui tegemist on mänguga. On murettekitav, kui lapsed mängivad sellise ainega, ütles Porvoo linna koolitusjuht Jari Kettunen MTV-le.

Kool avalikustas juhtumi ka seetõttu, et teised koolid teaksid hoiduda desoaine väärkasutuse eest. Käte desoainet söönud poiss viidi kooli tervishoiutöötaja juurde ning konsulteeriti mürgituskeskusega. Kiirabi kutsuti kohale igaks juhuks.

Väljaande Uusimaa info kohaselt oli see aga koolis juba teine sarnane juhtum. Eelmine kord pandi käte desoainet paar nädalat tagasi poisi veeklaasi sisse. Väljaande info kohaselt on tegemist terve sügise kestnud koolikiusamisega, kus lapse emaga on ühenduses olnud politsei sotsiaaltöötaja ning kooliarst.

Kooli direktor Päivi Outinen ei soovinud juhtumit täpsemalt kommenteerida, aga ütles, et kui õpilane neelab kas kogemata või tahtlikult käte desoainet, suhtutakse sellesse tõsiselt ja laps suunatakse arsti juurde.

Koolitusjuht ei soovinud infot kinnitada, aga ütles, et kool on võtnud kasutusele abinõud. Porvoo kesklinnas asuvas Linnajoki koolis õpivad 7-9. klassid ja koolis on kokku ligi 550 õpilast.

Käsidesi on myrkyllinen aine

Linnajoen koulussa oppilaiden välinen tilanne johti siihen, että yksi oppilas päätyi syömään pienen määrän käsidesiä. Paikalle kutsuttiin välittömästi ambulanssi. Ambulanssihenkilökunta tutki oppilaan, joka sai kuitenkin sen jälkeen jatkaa koulupäivää normaalisti. Myös poliisi kävi paikalla. – Oppilaiden väliset kahinat ja leikkimielisetkin kinastelut käsitellään kouluissa puhuttelemalla kaikki osapuolet ja olemalla yhteydessä kaikkien vanhempiin.

Kommentaarid
(Külastatud 220 korda, 1 külastust täna)