Soomes keelatakse uuest aastast ära suured bussid

Soomes keelatakse alates 01.01.2021 ära suured, üle 2,55 meetri laiad ja üle 13,5 meetri pikad bussideks registreeritud sõidukid.

Muudatus põhineb 2002. aasta aprillis välja antud määrusel, mille üleminekuaeg lõppeb 31.12.2020, vahendab Ilta-Sanomat.

Pärast seda ei tohi enam suurte mõõtmetega busse ülevaatusel läbi lasta. Küll on võimalik taotleda transpordi- ja kommunikatsiooniametilt Traficom eriluba. Eriloa alusel saab kasutada muuseumieksponaate ning aastas maksimaalselt 50 päeva kasutuses olevaid busse, mille suurim laius on 2,6 meetrit.

Nämä linja-autoiksi rekisteröidyt ajoneuvot kielletään 1.1.2021 alkaen – poikkeuslupaa voi hakea Traficomista

Muutos koskettaa lähinnä suurikokoisia matkailubusseja, joiden käyttöön joutuu jatkossa hakemaan poikkeusluvan. Yli 2,55 metriä leveiden ja kaksiakselisten yli 13,5-metristen linja-autoiksi rekisteröityjen ajoneuvojen käyttö kielletään tieliikenteessä vuoden 2021 alusta alkaen. Muutos perustuu huhtikuussa 2002 annettuun asetukseen, jossa määritelty siirtymäaika loppuu 31.12.2020. Tämän jälkeen ylimittaista linja-autoa ei liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ohjeistuksen mukaan tule enää hyväksyä määräaikaiskatsastuksessa.

Kommentaarid
(Külastatud 4,184 korda, 1 külastust täna)