Soomes hakkas koroona levima maakonnas, kus varem nakkust polnud

Soomes hakkas koroona levima Lõuna-Karjala maakonnas kiirabi- ja päästetöötajate hulgas sellise kiirusega, et nakatunuid on hulgaliselt ja karantiinis 40 inimest.

Nakatunute täpset arvu ja nende asukohta andmekaitselistel põhjustel ei avaldata, aga nakatunuid on palju, siiski vähem kui 10, vahendab Yle.

Positiivse koroonatesti tulemuse saanud isikud on isoleeritud kodudesse. Koroonaga kokku puutunud 40 töötajat on pandud karantiini.

Lõuna-Karjala päästekeskuses on üle 100 töötaja, suurem osa Leppeenrantas ja Imatras. Päästekeskuse töötajatest, kellest enamus on tuletõrjujad, on karantiinis 20 isikut.

Päästekeskuse info kohaselt pole teada, kust nakkus alguse sai. Päästekeskuse töötajad kohtuvad klientidega ja igal töötajal on oma isiklik elu, kust nakkus võis tulla.

Nakatumiste hulk on üllatav, kuna Lõuna-Karjalas on muidu olnud väga vähe nakatumisi. Viimastel nädalatel on maakonnas olnud vaid üksikud nakatumised. Depoodes on tehtud nüüd kõik võimalik, et edasisi nakatumisi ära hoida. Soovitatakse kaugtööd ning kontaktide vähendamist tuletõrje depoodes. Turvalisuse eest hoolitsetakse ka süües ja trenni tehes.

Päästekeskus on siiski tegutsemisvõimeline, kuigi 20 tuletõrjujat on rivist väljas. Appi on kutsutud vabatahtlikke.

Tuletõrje ja kiirabi on samas majas, mis on lisanud võimalike nakatumiste hulka. Lisaks tuletõrjujatele on karantiinis ligi 20 kiirabitöötajat. Karantiin kestab 10 päeva. Suurem osa positiivse koroonatesti teinud töötajatest naaseb tööle enne jõule. Igaks juhuks testitakse kõiki tuletõrje ja kiirabi töötajaid. Vaatamata karantiinidele on tagatud ka kiirabi töövõime.

Tartunta tuli jonkun mukana työpaikalle, ja lähes koronaton maakunta sai todellisen joulupommin – kymmeniä palomiehiä ja ensihoitajia pois töistä

Lukuisa määrä ensihoitajia ja pelastuslaitoksen työntekijöitä on sairastunut koronaan Etelä-Karjalassa. Karanteenissa on 40 henkilöä. Etelä-Karjalassa 40 pelastuslaitoksen työntekijää ja sairaanhoitopiirin ensihoitajaa on jouduttu asettamaan karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Työntekijöistä useat ovat sairastuneet koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Sairastuneiden tarkkaa lukumäärää ja työpaikan sijaintia ei tietosuojasyistä voi kertoa, mutta Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja sosiaali- ja terveyspiirin mukaan sairastuneita on muutama, kuitenkin alle 10.

Kommentaarid
(Külastatud 459 korda, 1 külastust täna)