Soome välisminister jäi ametisse, umbusaldusavaldus kukkus parlamendis läbi

Soome välisminister Pekka Haavisto jäi ametisse. Tema umbusaldamise poolt hääletas parlamendis 68 ja vastu oli 101 rahvasaadikut. 30 rahvasaadikut olid hääletamise ajal ära.

Kõik võimuliidu saadikud hääletasid umbusaldamise vastu, välja arvatud keskerakonna saadik Hannu Hoskonen, kes hääletas poolt, vahendab MTV.

Keskerakonna saadikud andsid enne hääletust teada, et ei poolda ebaseaduslikku tegevust. Keskerakonna hinnangul on Soome roheliste erakond oma tegevusega mõjutanud ja kahjustanud parlamendi põhiseaduskomisjoni.

Keskerakonna saadikute väitel pole antud juhtumi lahendus keskerakonna teha. Iga erakond vastutab oma ministrite eest ise ja antud juhtumi eest kannab vastutust roheliste erakond. Saadikud andsid teada, et keskerakond ei kukuta veel valitsust, iga ministriga peab tegelema vastava erakonna fraktsioon.

Parlamendi põhiseaduskomisjon andis eelmisel nädalal hinnangul, et minister Haavisto on tegutsenud seadusevastaselt seoses Süüria al-Holi ISIS-e laagrist inimeste äratoomisega. Samas leidis komisjon, et tegu polnud selline, millega seoses peaks algatama kriminaalasja.

Minister tahtis 2019. aasta sügisel vallandada ministeeriumi konsulaarosakonna juhataja Pasi Tuomineni pärast seda, kui tal tekkisid Tuomineniga erimeelsused seoses al-Holi laagrist inimeste äratoomisega. Inimeste äratoomisega hakati tegelema siis, kui Tuominen enam asjaga ei tegelenud.

Kommentaarid
(Külastatud 193 korda, 1 külastust täna)