Soome tuntud saatejuht Tuomas Enbuske sai raske depressiooni ja lõpetas vaimuhaiglas

Soome tuntud saatejuht Tuomas Enbuske räägib intervjuus väljaandele Helsingin Sanomat, kuidas ta oli depressioonis, enne seda aga harrastas maanilises staadiumis grupiseksi.

Enbuske kadus avalikkusest aasta aega tagasi 2019. aastal. Enne seda oli ta aktiivne nii sotsiaalmeedias kui muidu avalikus elus. Pärast eelmise aasta augustist-septembrit polnud temast enam midagi kuulda.

Tuleb välja, et Enbuske kukkus täielikult kokku. Tal diagnoositi raskekujuline depressioon. Algul ta keeldus ravist, aga hiljem oli sellega nõus. Ta ei saanud sel ajal isegi lastega koos olla, vaid kohtus nendega korraga mõne tunni jooksul.

Enne depressiooni oli Enbuske maanilises staadiumis, mil ta koges „palju vahvat”. Nagu näiteks grupiseksi. Ostis kokku kunsti, esines ja kirjutas palju artikleid. Lõpuks maandus ta Aurora haigla psühhiaatriaosakonnas, mille kohta Enbuske ütleb „vaimuhaigla”.

Haiglas varem sees olnud mustlaspoiss imestas Enbuske tuleku üle: „Sinagi oled siin”. Enbuskel diagnoositi bipolaarne isiksusehäire, lisaks veel aspergeri sündroom.

Enbuske rääkis, et pärast ravi saamist hakkas tal parem ja möödunud suvi oli juba õnnelikum.

Enbuske tunnistab, et aspergeri ehk autismi spektrihäire tõttu on ta pidanud kogu elu mängima nö normaalset ja lõpuks hakkas see mõjuma, sellest tuli suur kukkumine. Enbuske võrdleb end Saga Noréniga Taani-Rootsi telesarjast Sild. Norén on andekas politseinik, kel puuduvad sotsiaalsed oskused ja kes peab samuti õppima nö normaalse inimese elu elama.

Kuukausiliite | Vuosi sitten Tuomas Enbuske lopetti kaiken, sulkeutui kotiinsa ja romahti täydellisesti – Kaupassakin hän kävi öisin, jotta kukaan ei olisi näkemässä

Syksyllä vuosi sitten Tuomas Enbuske lopetti kaiken: työt, twiitit, esiintymiset. Hän sulkeutui kotiinsa eikä tehnyt mitään. Tuomas Enbuske kirjoitti viimeisen twiitin elokuun viimeisen päivän iltana vuonna 2019. Twiitissä luki: Torille! Siihen oli linkattu NBC Newsin uutinen, jonka mukaan nainen oli heittänyt Molotovin cocktailin virastoon Floridassa. Se oli Enbuskelle tyypillinen nokkela twiitti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,872 korda, 1 külastust täna)