Soome koroonaäpp muudetakse ühilduvaks teiste ELi riikide sarnaste äppidega

Soome koroonaäpp Koronavilkku muudetakse ühilduvaks teistes ELi riikides ja Šveitsis välja töötatud rakendustega. Nakatumisest teatamisel saab Koronavilkku kasutaja saata teavet võimaliku kokkupuute kohta ka teises riigis välja töötatud rakenduse kasutajale ja saada teavet tema võimaliku kokkupuute kohta teise riigi rakenduse kasutajalt.

Nakkushaiguste seaduse muudatused näevad ette isikuandmete töötlemise seoses infosüsteemi piiriülese kasutamisega.

Koronavilkku äpi ühilduvus teistes ELi/ EMP riikides ja Šveitsis välja töötatud rakendustega võimaldab koroonaviiruse nakkuse ahelate tõhusamat katkestamist ja takistada epideemia levikut isegi siis, kui rakenduse kasutajad liiguvad osalevate riikide vahel. Praegu on ühilduvusvõimega liitunud Saksamaa, Itaalia, Iirimaa, Hispaania, Läti, Horvaatia, Taani, Holland ja Poola.

Seadus sätestab isikuandmete kasutamise eesmärgi, isikuandmete edastamise mõne teise ELi/ EMP riigi või Šveitsi määratud riigiasutusele või ametiasutusele, et jõuda isikuteni, kes võisid olla kokku puutunud koroonaviirusega, ja koroona kasutaja nõusoleku.

Koronavilkku kasutaja otsustab seetõttu ise, kas soovib osaleda piiriüleses teabevahetuses. Isikut tuvastamata teavet pakutakse turvalise ühenduse kaudu, mille on välja pakkunud ja edastanud Euroopa Komisjon.

Ühilduvusvõime algab rakenduse uue versiooniga, mis tuleb välja pärast kolmekuningapäeva (6. jaanuar)  2021. aastal.

Vastav seadus jõustub 1. jaanuaril 2021. Samal ajal pikendatakse seaduse kehtivust 31. detsembrini 2021.

Kommentaarid
(Külastatud 83 korda, 1 külastust täna)