Rootsis on koroonaga kole olukord – jätkuvalt üle 5000 nakatumise päevas

Rootsis on olukord koroonaga jätkuvalt kole, kus päevas on tuvastatud keskmiselt üle 5000 nakatumise viimase nädala jooksul.

Alates 23. detsembrist tuvastati jõulude ajal kokku 32 485 nakatumist. See teeb 5333 nakatumist päevas. Tegemist on siiski väiksema numbriga kui eelmisel nädalal tuvastatud 9600 uut nakatumist päevas, vahendab Expressen.

Alates pandeemia algusest on Rootsis tuvastatud kokku 428 533 koroonaviirusega nakatumist ja registreeritud 8484 koroonasurma. Praegu on Rootsis intensiivis 338 koroonapatsienti.

Rootsi ametivõimude info kohaselt ei pruugi jõulude aja number olla täielik, kuna teste tehti sel ajal tavapärasest vähem. Ka koroonasurmade number tuleb teatud viivitusega. Koroonasurmasid on tegelikkuses tõenäoliselt rohkem, ütles riigi peaepidemioloog Anders Tegnell.

Võrreldes teiste Põhjamaadega on Rootsi olukord murettekitav, kuna koroonasurmasid on registreeritud palju enam. Muu Euroopa tasutal aga pole Rootsi numbrid väga hullud.

Följ Expressens corona-rapportering här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommentaarid
(Külastatud 173 korda, 1 külastust täna)