Rootsis on koroona olukord väga hull: võetakse kasutusele senisest veel karmimad piirangud

Rootsis, kus koroona olukord on väga hull, võetakse kasutusele senisest veel karmimad piirangud, mis rakenduvad enne jõule.

Rootsi peaminister Stefan Löfven tutvustas täna reedel, 18. detsembril toimunud pressikonverentsil uusi piiranguid. Need piirangud hakkavad kehtima jõululaupäeval, 24. detsembril, vahendab Aftonbladet.

Esimest korda soovitatakse Rootsis kasutada näomaski, seda ühistranspordis tipptunni ajal. Seni Rootsis maskide kasutamist ei soovitatud, kuna polnud piisavaid tõendeid maskide kasulikkuse kohta koroona tõrjumisel. Maskisoovitus ei puuduta algklasside lapsi ja see jõustub 7. jaanuaril.

Alkoholi müük keelatakse Rootsis peale kella 20. Söögikohas tohib korraga ühes lauas istuda senise 8 inimese asemel 4 inimest.

Kõik töötajad, kes ei tööta kriitilistes sektorites, peavad Rootsis tegema kaugtööd. Gümnaasiumid jätkavad distantsõppel kuni 25. jaanuarini. Kauplused ei tohi kliente meelitada allahindlustega. Kui kliente on palju, tuleb järjekorrad viia üle väljaspoole hooneid.

Uute juhiste kohaselt tuleb hoida distantsi. Treeningsaale ei suleta, aga seal piiratakse klientide arvu ja tuleb hoida distantsi. Ühistranspordis tuleb hoida distantsi isegi siis, kui kasutatakse maski.

Rootslastel on keelatud pidada erapidusid. Sotsiaalseid kontakte peab piirama nii, et inimestega väljaspool oma leibkonda ei kohtuta. Jõulude ajal tohib kokku saada maksimaalselt 8 inimest. Need inimesed peaks olema pere lähedased inimesed.

Rootsis ei soovita kehtestada karmimaid piiranguid, kuna inimesed ei talu neid pikalt ja mujal riikides on piirangud põhjustanud rahutusi.

Senaste nytt om coronaviruset

Aftonbladet Daily, med vår reporter Petter Larsson på plats i London.

Kommentaarid
(Külastatud 493 korda, 1 külastust täna)