Rootsis käivitus uus koroonaprogramm, mille eesmärk on intensiivravi kohtade arvu suurendamine, võimalik ka patsientide saatmine välismaale

Rootsi piirkonnad on käivitanud uue riikliku koroonaprogrammi, mille eesmärk on intensiivravi kohtade suurendamine. Esialgu püütakse võimalusi leida riigi sees, aga välistatud pole patsientide ravile saatmine välismaale.

Välismaale saatmise osas kasutatakse Põhjamaade koostöölepingut, mille alusel on võimalik saata patsiente teistesse riikidesse ravile, vahendab SVT.

Rootsi sotsiaalameti intensiivraviarst Sten Rubertsson ütles, et Põhjamaade vahel on tehtud koostööd näiteks põletushaavu saanud patsientide ravimiseks, vastsündinute raviks ja hingamisaparaatide kasutamiseks.

Uppsalal on näiteks koostöölepe Turuga. Enne, kui Soomelt abi paluda, püütakse leida võimalusi Rootsis sees.

Praegu on Rootsis kokku 680 intensiivravi kohta. Stockholmis on aga intensiivravi kohad otsa saanud.

Nytt beslut: Alla regioner ska öka IVA-platserna

Sveriges regioner har nu aktiverat en nationell eskaleringsplan för covid-19. Det betyder att även regioner som hittills inte utökat sin intensivvårdskapacitet ska göra det, och att regionerna ska hjälpa varandra vid behov. Därmed kan också fler regioner, som i dag inte själva har något hårt tryck på intensivvården, komma att behöva dra ned på sina planerade operationer.

Kommentaarid
(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)