Rootsi kuningas koroona kohta: Oleme ebaõnnestunud, olukord on jube

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf võttis täna sõna koroonaviiruse teemal. Ta ütles, et Rootsi on koroonaga ebaõnnestunud. Paljud on surnud, olukord on juba, ütles kuningas intervjuus Rootsi rahvusringhäälingule SVT.

Rootsis lisandus täna neljapäeval viimase ööpäevaga 8881 uut koroonaga nakatumist, mis on uus päevarekord. See number ületas eelmist rekordit ligi tuhande võrra.

Kokku on Rootsis tuvastatud üle 357 000 nakatumise. Rootsis on registreeritud 7893 koroonasurma. Täna neljapäeval lisandus 91 koroonasurma.

Rootsi on olnud alates epideemia algusest maailmas teravdatud tähelepanu all, kuna riigis ei kehtestatud piiranguid, vaid loodeti inimeste enda ettevaatlikkuse peale. Rootsi olukord on parem kui mitmetes teistes Euroopa maades, aga väga kole võrreldes teiste Põhjamaadega. Rahvaarvu arvestades on Soomes kordades vähem nii koroonaga nakatumisi kui koroonaga seotud surmajuhtumeid.

Kungen om pandemin: “Jag anser att vi har misslyckats”

I Året med kungafamiljen ser kungen tillbaka på 2020 som han beskriver som ett fruktansvärt år. Han tycker att Sverige har misslyckats med att rädda liv under coronapandemin. – Jag anser att vi har misslyckats. Vi har ett stort antal som har avlidit och det är fruktansvärt.

Kommentaarid
(Külastatud 837 korda, 1 külastust täna)