Psühhiaater: koroona on suurim hoop inimeste vaimsele tervisele pärast II ilmasõda, selle mõju kestab veel aastaid

Koroonapandeemia on suurim löök inimeste vaimsele tervisele pärast II ilmasõda, hoiatab juhtiv psühhiaater. Isegi kui viiruse levik saadakse kontrolli alla, kestab mõju edasi.

Briti kuningliku psühhiaatrite kogu president dr Adrian James ütles, et tegemist on tõenäoliselt suurima hoobiga vaimsele tervisele pärast II ilmasõda, vahendab Guardian.

Psühhiaater hoiatab, et mõju kestab edasi ka siis, kui inimesed on haiglast välja saanud, mistõttu tuleb tegeleda pikaajaliste mõjudega. Vaimseid häireid põhjustavad lähedaste inimeste surm, massiline tööpuudus ning karmid piirangud.

Kogu 2020. aasta on olnud inimeste jaoks vaimse tervise kriis. Seetõttu vajab üha enam inimesi psühhiaatrilist abi. Lisaks täiskasvanutele vajavad abi ka lapsed.

Põhilised vaevused, mille tõttu abi vajatakse on depressioon ja ärevus. Meedikutel aga võib välja kujuneda traumajärgne stressisündroom (PTSD), mida on varem seostatud eelkõige sõjaliste konfliktidega.

Asjatundjad on varem hoiatanud, et karmid piirangud võivad endaga kaasa tuua enesetappude ja vigastuste laine, samuti kasvavad alkoholism ja koduvägivald. Mida kauem piirangud kestavad, seda suurem on kahju.

Covid poses ‘greatest threat to mental health since second world war’

The coronavirus crisis poses the greatest threat to mental health since the second world war, with the impact to be felt for years after the virus has been brought under control, the country’s leading psychiatrist has said.

Kommentaarid
(Külastatud 887 korda, 1 külastust täna)