Pildiskandaal Soomes: Kas odinlased vennastusid iseseisvuspäeval politseinikega?

Soomes on puhkenud omamoodi skandaal, kuna rahvusliku rühmituse Soldier of Odin liikmed poseerisid iseseisvuspäeval 6. detsembril ühel pildil koos politseinikega.

Pilt odlinlastest koos politseinikega levis sotsiaalmeedias ja see tekitas küsimusi. Soldiers of Odin on rahvuslik organisatsioon, mis aktiviseerus pärast immigrantide massilist invasiooni Euroopasse.

Pilti on jaganud Mika Ranta, kes on odinlaste organisatsiooni asutaja. Pildil on arvatavalt Ranta ise koos oma kaaslastega, kes kasutavad odinlastele viitavat lühendit S.O.O. Juures oleval tekstil on kirjutatud, et Põhja-Soomes on politseinikud veel suhteliselt normaalsed, nendega annab rääkida.

Tegemist on Oulu politseinikuga ja üritus oli odinlaste rongkäik. Politsei oli meeleavaldust valvamas.

Politsei kommenteeris asja sotsiaalmeedias ja märkis, et tegemist oli nõupidamisega, kus arutati avaliku korra tagamist. Politseilt paluti ühispilti ja politsei oli sellega nõus. See ei tähenda automaatselt, et politsei jagab odinlastega samu vaateid või oleks odinlastega vennastunud.

Kommentaarid
(Külastatud 478 korda, 1 külastust täna)