Ootamatu pööre Viking Sally (hilisema nimega M/S Estonia) mõrvamüsteeriumis: kohtu alla antakse taani mees

Soome prokurörid on esitanud 1987. aastal reisilaeval Viking Sally (hiljem tuntud kui M/S Estonia, mis põhja läks) toime pandud mõrvas ja mõrva katses süüdistuse 1969. aastal sündinud taanlasest mehe vastu.

Kuriteod olid suunatud kahe saksa tudengi Klaus Schelkle ja Bettina Taxise vastu, neist esimene suri saadud vigastuste tagajärjel. Teod pandi toime kahe kaitsevõimetu isiku vastu ning pandi toime eriti jõhkral ja julmal moel, vahendab Iltalehti.

Prokuratuuri andmetel pole süüdistatav end süüdi tunnistanud ning ta on vabaduses. Asi on antud Soomes kohtusse ja seda hakatakse menetlema 2021. aasta maikuus.

20-aastane Lääne-Saksa tudeng Klaus Schelkle oli koos oma tüdruksõbra Bettina Taxisega 1987. aasta juulikuus teel Stockholmist Turku, kui nad langesid rünnaku ohvriks. Nad magasid laeva teki peal, kui tundmatu isik neid ründas.

Kuriteo avastas üks 18-aastane taanlasest skaudipoiss. Rünnatud isikutel olid haavad pea piirkonnas. Klaus suri saadud vigastuste tagajärjel.

33 aasta peale juhtumit hakkas asi hargnema 2019. aastal. Politsei teatas siis, et on üks kahtlusalune, kelle sugu ja rahvust ei avaldatud. Politsei kinnitas vaid seda, et kahtlusalune on elus.

Viking Sally kandis hiljem nime Estonia ja läks 1994. aasta 28. septembril tormisel Läänemerel põhja koos 852 inimesega pardal.

Yllätyskäänne: Tanskalaismiestä syytetään Viking Sallyn vuoden 1987 laivamurhasta

Selvittämättömäksi jäänyt henkirikos etenee oikeuteen. Syyttäjät ovat nostaneet syytteen vuonna 1969 syntynyttä tanskalaista mieshenkilöä vastaan murhasta ja murhan yrityksestä. Teot ovat kohdistuneet kahteen saksalaisopiskelijaan vuonna 1987 Viking Sally -matkustajalaivalla. Syyttäjän käsityksen mukaan teot ovat kohdistuneet puolustuskyvyttömiin uhreihin ja tehty osoittaen erityistä raakuutta ja julmuutta. Syyttäjälaitoksen julkaiseman tiedotteen mukaan vastaaja on kuulusteluissa kiistänyt syyllisyytensä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,898 korda, 1 külastust täna)