Ministeerium: koroona vastu vaktsineerimine saab Soomes olema vabatahtlik

Sotsiaalmeedias käib elav diskussioon selle üle, kas koroonavaktsiin saab Soomes olema kohustuslik või vabatahtlik. Sotsiaal- ja terviseministeerium kinnitab, et vaktsineerimine saab olema vabatahtlik.

Esimesi koroonavaktsiine oodatakse Soome aastavahetuse paiku. Soomes on vaktsineerimised muidu vabatahtlikud, aga teatud olukordades võib valitsus kehtestada vaktsineerimise kohustuse, kui see on vajalik nakkushaiguse leviku ärahoidmiseks, vahendab Yle.

Ministeeriumi info kohaselt tagatakse Soomes vaktsiin kõigile soovijatele. Ehk tegemist on vabatahtliku vaktsineerimisega.

Vabatahtlikkus tuleb välja Soome valitsuse poolt eile, 10. detsembril tehtud põhimõttelisest otsusest. Selle järgi pakutakse vaktsiini tasuta kõigile, kes seda tahavad. Laste vaktsineerimine tuleb kõne alla alles pärast vastavate uuringute lõppemist, märkis valitsus oma otsuses.

Vabatahtlikkus käib ka meditsiinitöötajate kohta. Tööandja otsustab, kas on selliseid tegevusi, kus tuleb lasta end vaktsineerida.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumi hinnangul jõuavad esimesed koroonavaktsiinid Soome järgmise, 2021. aasta alguses. Vaktsineerimine algab kohe peale seda. Soome valitsuse eesmärk on kogu elanikkonna kaitsmine.

Kohapeal koordineerivad vaktsineerimist ravipiirkonnad, korralduse eest vastutavad omavalitsused.

Kommentaarid
(Külastatud 693 korda, 1 külastust täna)