Maailma terviseorganisatsioon: koroonapandeemia ajal antibiootikumi ülekasutamine võib tuua kaasa super-gonorröa leviku

Maailma terviseorganisatsioon WHO hoiatab, et koroonapandeemia ajal antibiootikumi asitromütsiini ülekasutamine võib kaasa tuua super-gonorröa leviku.

WHO teatel kasutatakse antibiootikumi sageli liiga palju, mistõttu võivad suguhaiguste tekitajad muutuda antibiootikumi suhtes immuunseteks, vahendab Sun.

Asitromütsiini kasutati palju koroonaepideemia alguses kopsupõletike ravimiseks. Samal ajal vähenes suguhaiguste ravimine. See tähendab, et paljudel inimestel jäid suguhaigused tuvastamata ja inimesed hakkasid neid omal käel ravima. Kõik see kokku on soodne pinnas nn super-gonorröa tekkeks, mis ei allu enam ravimite toimele.

Asitromütsiini on seni kasutatud gonorröa raviks, aga see ei pruugi enam suguhaiguse vastu aidata. Tavaliselt antibiootikume viirushaiguste vastu ei kasutata, aga koroona puhul andis see ravim teatud positiivse efekti.

Mutant ‘super gonorrhoea’ strain on rise as STI may be untreatable due to Covid

SUPER gonorrhoea is on the rise as the highly infectious and drug-resistant bug may become untreatable in a perfect storm caused by Covid-19. World Health Organisation medics warned the STI may become even more resistant to antibiotics as an overuse of them during the pandemic is fuelling its mutation.

Kommentaarid
(Külastatud 407 korda, 1 külastust täna)