KUUM: Vantaa koolis tuvastati korraga 17 koroonaga nakatumist, kahtlustatakse paljusid järelnakatumisi

Vantaal Myyrmäki linnaosas asuvas Kilteri koolis tuvastati hulgaliselt koroonaga nakatumisi, mistõttu mindi koolis üle täielikult distantsõppele.

Viimase paari nädalaga on koolis tuvastatud kokku 17 koroonaviirusega nakatumist. Seetõttu viidi koolis 4. detsembril läbi masstestimine, kus testiti enamust õpilasi ja töötajaid. Kilteri koolis käib 550 õpilast, sealt töötab 50 õpetajad ja seal käivad 7-9. klasside õpilased, vahendab MTV.

Kokku võetud 316 proovist leiti veel 17 nakatumist, mis olid eri klassides. Paljude nakatumiste tõttu läks terve kool kuni 20. detsembrini üle distantsõppele.

Enamusel nakatunutest pole muud võimalikku nakkuse allikat kui kool. Kahtlustatakse, et koolis on olnud palju järelnakatumisi. Kõigi nakatunute lähikontaktsed selgitatakse välja ja suunatakse karantiini.

Osa õpilastest on olnud karantiinis varasemate juhtumite tõttu. Neid hakatakse testima järgmisel nädalal. Testimata õpilastele ja nende hooldajatele on saadetud juhised, kuidas testima minna. Eesmärgiks on kõik karantiinis olijad järgmisel nädalal ära testida.

Kommentaarid
(Külastatud 307 korda, 1 külastust täna)