KUUM: Soomes kasvas plahvatuslikult koroonapatsientide arv haiglates – intensiivi kohad hakkavad täis saama

Soomes kasvas nädalavahetusel plahvatuslikult koroonapatsientide arv haiglates, mistõttu hakkavad intensiivravi kohad otsa saama.

Soomes kasvas haiglaravi vajavate koroonapatsientide arv pärast reedet 82 võrra. Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ütles, et see peegeldab olukorra halvenemist terves Soomes. HUS-i piirkonnas aga kasvas haiglapatsientide arv vaid 10 võrra, vahendab MTV.

Järvineni väitel hakkavad ka teised piirkonnad jõudma staadiumisse, kus haiglapatsientide arv hakkab kasvama. Kokku on Soomes haiglaravil 223 koroonapatsienti. Intensiivis on 30 patsienti.

Järvineni väitel vajavad intensiivis olevad patsiendid ravi pikalt. See tähendab, et intensiivravi kohad vabanevad väga aeglaselt. Intensiivravi kohtade vajadus hakkab Järvineni sõnul peagi mõjutama haiglate muud tegevust.

HUS-is hakkavad intensiivravi kohad juba otsa saama. Seetõttu hakatakse ära jätma plaanilisi operatsioone, et koroonahaigetele ruumi teha. Intensiivravi koroonapatsiendi tüüpiline vanus on üle 50 eluaasta. Haiglaravil tervikuna on olnud patsiendid vanuses 27 kuni üle 80-aastased.

Soome ravipiirkondades ollakse mures patsientide kasvu pärast jõuluajal. Järgmistel nädalatel võib intensiivravi kohtade nappus jõuda ka teistesse haiglatesse.

Järvineni sõnul saadakse haiglates praegu veel hakkama oma jõududega. Eriolukorra kehtestamise vajaduse osas ei soovinud ta seisukohta öelda. Tema väitel olukorral enam palju hullemaks lasta minna ei saa.

Kommentaarid
(Külastatud 2,252 korda, 1 külastust täna)