KUUM: Soome kaalub lennukeelu kehtestamist Suurbritanniasse, Rootsi juba keelas

Soome terviseamet kaalub lennukeelu kehtestamist Suurbritanniasse, kus levib koroonaviiruse ohtlik mutatsioon. Rootsi on Suurbritanniasse lendamise keelu juba kehtestanud.

Terviseameti juht Markku Tervahauta ütles, et täna pühapäeva õhtul kogunevad Euroopa Liidu riikide teadlased, et saada ülevaade, mida kujutab endast Suurbritannias levima hakanud koroonaviiruse ohtlik mutatsioon, vahendab Yle.

Tervahauta ütles, et on võimalik, et Soome ja Suurbritannia vahel tuleb lennukeeld. Teada on, et Suurbritannias on viiruse mutatsioon levinud teatud ühiskonnagruppides küllalt laialt. Sellest on järeldatud, et mutatsioon on varasemast nakkavam.

THL: EU-maat muodostavat tilannekuvaa Britannian koronavirusmuunnoksesta – Suomen ja Britannian välinen lentokielto mahdollinen, Ruotsi päätti jo kiellosta

Uuden koronaviruksen muodon myös esimerkiksi Ruotsi ilmoitti sunnuntai-iltana, rajoittavansa matkustusta Isosta-Britanniasta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajan Markku Tervahaudan mukaan EU-maiden vastaavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen tutkijat kokoontuvat sunnuntai-iltana muodostamaan tilannekuvaa Britanniassa leviävästä koronavirusmuunnoksesta. – Suomen ja Britannian välisiin lentoihin liittyviä toimenpiteitä näissä kokouksissa ei tehdä, mutta niiden pohjalta muodostetaan perusta viranomaispäätöksille, Tervahauta sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 186 korda, 1 külastust täna)