KUUM: Rootsis on olukord koroonaga väga hull, gümnaasiumid lähevad kuuks ajaks distantsõppele

Rootsis, kus on viimase paari päevaga surnud koroonasse 209 inimest viiakse gümnaasiumid kuuks ajaks üle distantsõppele.

Gümnaasiumid suletakse Rootsis alates esmaspäevast, 7. detsembrist. Rootsi terviseameti prognoosi kohaselt saabub koroona teise laine tipp detsembri keskel, vahendab Daily Mail.

Rootsi peaminister Stefan Löfven ütles eile õhtul pressikonverentsil, et koolide sulgemine aitab piirata koroona levikut. Peaminister märkis, et õpilastele on see raske, aga see on vajalik.

Ühtlasi soovitas Löfven vältida õpilaste kontakte väljaspool kodu. Ta rõhutas, et tegemist pole pikendatud jõulupuhkusega, mil võib pidutseda ja sõpradega kohtuda.

Pärast suvist langust on koroonasurmad hakanud Rootsis kasvama ja keskmiselt tuleb 60 surma päevas. Aprillis oli Rootsis 100 koroonasurma päevas.

Rootsi ei kehtestanud kevadel karme piiranguid, et päästa majandust. Erinevalt paljudest teistest riikidest pole Rootsis siiani maskikandmise kohustust. Samas on kritiseeritud Rootsi peaepidemioloogi Anders Tegnelli, et pole suudetud kaitsta vanureid. Rootsis on koroona olukord palju hullem kui naabrite juures Soomes või Norras.

Nüüd novembris kehtestas Rootsi siiski piirangud, mis keelavad alkoholi müügi peale kella 22 ja üle 8 inimesega kogunemised. Anders Tegnell on valitsuses kõrvale tõrjutud ja arvatakse, et Rootsi läheb karmide piirangute teed nagu on talitanud teised koroonaga hädas olevad riigid. Paljud rootslased on kaotanud usu riigi terviseametisse.

Coronavirus: No-lockdown Sweden will close high schools for a month

Sweden will close high schools for a month and students will take online classes PM Stefan Lofven told a press conference closures would suppress Covid-19 The Scandinavian country has recorded more than 7,000 coronavirus deaths But its liberal ‘no-lockdown’ approach has spared its economy from ruin Sweden will close its high schools for a month from next Monday and students will take online classes after 209 deaths were recorded in the last two days.

Kommentaarid
(Külastatud 2,926 korda, 1 külastust täna)