KUUM: Inglismaa ülikarmid koroonapiirangud võivad kesta kuni lihavõteteni

Inglismaal eile pühapäeval üleöö kehtestatud karmid, 4. astme koroonapiirangud võivad kesta kuni lihavõteteni.

Piirangud võivad kesta kuni kevadeni välja, ütles epidemioloogia professor Neil Ferguson. Briti terviseminister Matt Hancock hoiatas eile, et 4. astme piirangud võivad laieneda üle terve riigi, vahendab Daily Mail.

Lihavõtted on järgmisel, 2021. aastal 2-4. aprillil. Praegu on 4. astme karmide piirangutega kodudesse aheldatud 16 miljonit inimest Londonis ja selle ümbruses.

Veel eelmisel nädalal oli Briti peaminister Boris Johnson lubanud, et jõuludeks lastakse piirangud leebemaks. Selle asemel piiranguid oluliselt karmistati, ja seda teadmata ajaks.

Suurbritannias levib koroona ohtlik tüvi vaatamata sellele, et riigis alustati kaks nädalat tagasi inimeste massilise vaktsineerimisega. Briti nakkushaiguste ekspert Wendy Barclay ütles, et kui viirus tugevalt muteerub, siis ei pruugigi vaktsiinide antav immuunsus enam töötada. Praegu pole teada, kas vaktsiinid uue tüve puhul töötavad või mitte.

Rafimifirmade Pfizer ja BioNTech vaktsiin on turul olemas, aga selle kasutamine on probleemne, kuna seda peab hoidma -70 kraadi juures. Inglismaal tahetakse nüüd andma luba Oxfordi ülikooli ja ravimifirma AstraZeneca koostöös valminud vaktsiinile. Vaktsiini on saanud valmis ka USA firma Moderna, aga see enne kevadet Inglismaale ei jõua.

Neil Ferguson warns Tier Four may be needed until Easter

‘Professor Lockdown’ Neil Ferguson claimed the harshest curbs could ‘possibly’ have to stay until the spring He warned that Britain’s situation was ‘not looking optimistic right now’ on BBC Radio 4’s today programme Matt Hancock has warned virus is ‘out of control’ and Tier Four restrictions could be extended across

Kommentaarid
(Külastatud 487 korda, 1 külastust täna)