KUUM: Holland pandi koroona tõttu üleöö kuuks ajaks lukku

Hollandi peaminister Mark Rutte teatas eile, esmaspäeva õhtul uutest karmidest piirangutest, mis hakkasid kehtima keskööl ja kestavad vähemalt 19. jaanuarini.

Suletud on kõik vähem olulised poed ja koolid, samuti baarid ja söögikohad. Rutte ütles, et midagi peab ette võtma, kuna nakatumiste arv on hakanud riigis kasvama, vahendab Daily Mail.

Holland pannakse lukku, ütles Rutte, samal ajal puhkesid Haagis piirangute-vastased meeleavaldused. Hollandi leibkonnad tohivad päevas võtta vastu ainult kaks külalist, kui alla 13-aastased lapsed välja arvata.

Erand tehti kolmeks päevaks enne jõule, mil külla tohib tulla kolm täiskasvanut. Inimestel soovitatakse olla kodus, mitte tööle sõita ja vältida kontakte teiste inimestega niipalju kui võimalik.

Rutte soovitas inimestel jätta ära kõik välisreisid vähemalt 15. märtsini. See on kaks kuud hiljem kui oli varasem soovitus. Rutte ütles, et koroona puhul pole tegemist tavalise gripiga, nagu meeleavaldajad püüavad väita, vaid viirusega, mis võib jõuda igaüheni.

Alates tänasest teisipäevast on Hollandis kinni kõik avalikud kohad nagu lasteaiad, võimlad, muuseumid, loomaaiad, kinod, juuksurid ja ilusalongid. Need kohad on suletud vähemalt 19. jaanuarini. Koolid on suletud 18. jaanuarini.

Avatud võivad olla toidupoed, pangad ja apteegid. Baarid ja söögikohad on Hollandis suletud juba alates oktoobri keskpaigast, lubatud on ainult toitu kaasa osta.

Osalised piirangud aitasid Hollandis mõnda aega nakatumisi kontrolli alla hoida, aga viimastel päevadel on nakatumiste arv hakanud kiiresti kasvama. Asi on väga tõsine, ütles Hollandi terviseminister Hugo de Jonge. Koos nakatumiste arvu kiire kasvuga on hakanud kasvama patsientide arv haiglates.

Hollandis on viimastel päevadel lisandunud ligi 10 000 uut koroonaga nakatumist päevas. Kokku on Hollandis tuvastatud üle 610 000 nakatumise ja registreeritud üle 10 000 koroonasurma.

The Netherlands to lock down for five weeks over Christmas

Prime Minister Mark Rutte announced the strict new lockdown late on Monday New measures will take effect from midnight until at least January 19 Schools and non-essential shops will be closed along with bars and restaurants Rutte said the country had to ’do everything to get to a better place’

Kommentaarid
(Külastatud 506 korda, 1 külastust täna)