KUUM: Esimene koroonavaktsiin sai müügiloa Suurbritannias, vaktsineerimine algab järgmisel nädalal

Suurbritannia ametivõimud väljastasid täna kolmapäeval, 2. detsembril müügiloa firmade Pfizer/BioNTech koroonavaktsiinile. Vaktsiin on kättesaadav järgmisest nädalast ja seda on tellitud 40 miljonit doosi.

Briti terviseminister Matt Hancock kuulutas, et abi on juba teel. Teade vaktsiini müügiloa kohta tuli täna hommikul, mil Inglismaal lõppes teine suur karantiin ja poed avati taas külastajatele, vahendab Daily Mail.

Järgmisel nädalal peaks olema kättesaadavad 800 000 doosi koroonavaktsiini, millega saab vaktsineerida 400 000 inimest. Sellega on Suurbritannia esimene riik maailmas, kus algavad vaktsineerimised kliiniliselt katsetatud vaktsiiniga.

Esimeses järjekorras vaktsineeritakse hooldekodude elanikud ja töötajad. Hancock ütles, et lihavõtetest edasi peaks asjad minema paremuse poole ning suve saab veeta juba normaalsemates tingimustes.

Vaktsineerima hakatakse haiglates, eraldi loodavates vaktsineerimiskeskustes ning tervisekeskustes. Vaktsiini tuleb säilitada -70 kraadi juures, mistõttu peavad olema loodud eritingimused.

Coronavirus jab from Pfizer/ BioNTech approved for roll out in days

Department of Health and Social Care officials made the announcement just after 7am this morning Matt Hancock said the NHS ‘stands ready’ to start vaccinating next week, adding: ‘Help is on its way’ It came as England came out of its second national lockdown and shops reopened for ‘wild Wednesday’ Britain’s regulators today approved Pfizer/BioNTech’s Covid-19 vaccine, paving the way for mass vaccination to start in just days.

Kommentaarid
(Külastatud 377 korda, 1 külastust täna)