KUUM: Briti teadlased soovitavad seoses mutant-koroonaga kõik õpilased kuni veebruarini kodus hoida

Briti juhtiva teadusnõukogu SAGE teadlased soovitavad valitsusel hoida kõik kooliõpilased kuni veebruari alguseni kodus, et piirata koroona uue mutatsiooni levikut.

Liiguvad kuuldused, et nakkuse leviku 4. astme piirkondades, see on Londonis ja selle ümbruses ning mujal Inglismaa lõunaosas jäävad koolid suletuks kuni õppeveerandi lõpuni veebruari keskel. Õpetajad on nõudnud, et koolid hoitaks suletuna, kuni õpilasi on testitud ja õpetajad vaktsineeritud.

Poliitilistes ringkondades aga on surve koolid avatuna hoida. Peaminister Boris Johnson on aga SAGE teadlaste poolel ning pooldab koolide suletuna hoidmist, vahendab Politico.

Teadlased soovitavad koolid sulgeda, kuna novembris kehtestatud piirangud, kus koolid jäid avatuks ei aidanud kaasa nakatumise kordaja langemisele alla 1. See aga tähendas nakkuse ulatuslikku levikut. Teadlased soovitavad seetõttu hoida koolid suletuna, sarnaselt söögikohtade ja vähemoluliste poodidega.

Poliitikud aga survestavad koolide avamist, kuna koroona lastele halvasti ei mõju, seetõttu ei nähta vajadust koolide sulgemisega lapsi karistada. Koolide sulgemises nähakse tulevaste põlvkondade kahjustamist.

Koolide sulgemise vastu on ka paljud lapsevanemad, kuna nad ei saa kodus olevate laste kõrvalt tööl käia. Samuti väidetakse, et kui koolid sulgeda ja distantsõppega ära harjutakse, siis on koole hiljem raskem avada.

Kardetakse ka seda, et tööliste peredes langeb õpilaste edenemine koduõppel, võrreldes sellega, mis oleks klassiruumis õppides. Väidetakse, et koduõpe rikub ära need edusammud, mis on alates septembrist tehtud klassiruumides.

UK government scientists tell Boris Johnson to close schools in January

LONDON – U.K. government scientists have told Boris Johnson in direct terms that he has to keep secondary schools closed in January – and potentially order a stricter national lockdown than the one he implemented in November – to prevent coronavirus infections from spiraling out of control.

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)