Kuopio bussiõnnetuse põhjustanud ligi 70-aastane juht mõisteti mitmeks aastaks vangi

Põhja-Savo maakohus mõistis 1951. aastal sündinud bussijuhi 4 surma põhjustamise ja 13 raske trauma põhjustamise eest aastaks ja 10 kuuks reaalselt vangi.

Mees jäi süüdi ka liikluse ohustamises. Ta vedas bussiga pensionieas karaokega tegelejaid Rootsist Kalixist Soome Kuopiosse, kui kaotas kiirtee mahasõidul bussi üle juhitavuse, sõitis läbi silla piirete ja buss maandus silla all raudteel, vahendab Iltalehti.

Õnnetuses hukkus 4 ja sai vigastada 17 inimest. Õnnetus juhtus 24. augustil 2018. aastal. Kohus leidis, et mees sõitis hooletult ja ei hoidnud piisavat pikivahet. Mees ise ütles, et elas üle lähedase inimese surma ja oli enne õnnetust pisarais. Kohtu hinnangul oli mehel võimalik võtta omale asendaja.

Kohtus olid arutusel ka mehe kroonilised haigused. Need aga ei mõjutanud kohtu hinnangul mehe sõidustiili.

Kohus määras mehele reaalse vangistuse lähtuvalt teo raskusastmest. Mehele pandi süüks raskekujulist liikluse ohustamist. Tagajärjeks oli nelja inimese surm ja paljude inimeste rasked vigastused.

Juhilt mõisteti välja hüvitis summas 145 000 eurot. Suurem osa sellest läheb kindlustusfirmale, mis maksis ohvritele hüvitist. Kohtuotsus pole veel jõustunud.

Kuopion bussiturma: Lähes 70-vuotias linja-autonkuljettaja tuomittiin vankilaan

Käräjäoikeus julkisti ratkaisunsa perjantaina. Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1951 syntyneen linja-autonkuljettajan neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja 13 törkeästä vammantuottamuksesta vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Mies syyllistyi lisäksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Vankeus tuomittiin ehdottomana. Mies kuljetti eläkeikäisiä karaokeharrastajia Ruotsin Kalixista Kuopioon, kun menetti ajoneuvonsa hallinnan moottoritierampissa ja ajoi sillankaiteen läpi pudotukseen junaraiteille.

Kommentaarid
(Külastatud 419 korda, 1 külastust täna)