Koroonaviirusest teada andnud hiinlanna pandi 4 aastaks vangi

Koroonaviirusest maailmale teada andnud 37-aastane hiinlanna Zhang Zhan mõisteti 4 aastaks vanglasse, kuna ta „tekitas pahandust”.

Zhang kritiseeris Wuhani omavalitsuse tegevust koroonakriisi puhkemise ajal. Tema ülevaated patsiente täis haiglatest ja tühjadest tänavatest andsid viirusest parema pildi kui Hiina võimude ametlik info, vahendab Daily Mail.

Naise advokaat ütles, et otsus kaevatakse edasi. Naine ise ütles, et teda karistati sõnavabaduse eest. Hiinas on koroonaepideemia puhkemise info tsenseeritud ning asjaga kursis olnud arstid on vaikima sunnitud.

Hiina riigimeedia on kiitnud viiruse leviku peatamise eest president Xi Jinpingi. Välismaa ajakirjanikke kohtusaali ei lubatud seoses „koroonaohuga”.

Zhang on endine advokaat, kes sõitis kodust Shanghaist Wuhani 1. veebruaril 2020. Ta edastas maailmale Wuhanis toimuva kohta lühikesi videoklippe. Ta võeti kinni mai keskpaigas ja ta korraldas kuni juuni lõpuni näljastreigi. Pärast seda seoti tal käed kinni ja teda hakati sundtoitma. Talle esitatud süüdistust naine omaks ei võtnud.

Kommentaarid
(Külastatud 618 korda, 1 külastust täna)