Koroonajõulud Soome poodides: osad poed pikendavad lahtiolekuaega, Lidl on üldse kinni

Kuigi Kesko ja S-grupp pikendavad tänavuste koroonajõulude ajal lahtiolekuaega, siis annab Lidl pärast rasket aastat töötajatele vaba päeva.

Detsember on kaubanduses jätkuvalt kõige olulisem müügiperiood. Kauplused valmistuvad jõuludeks erinevalt. Kesko ja S-grupp kavatsevad lahtiolekuaega pikendada, Lidl aga teatas juba novembri keskel, et poed on esimesel jõulupühal suletud, vahendab Iltalehti.

Lidl soovis pakkuda töötajatele võimalust tähistada jõule koos perega. Kinnioleku päev on tavaliselt ka vaiksem müügipäev kui muud päevad. Tavaliselt tehakse suuremad ostud ära enne jõule.

Täiesti vastupidiselt talitavad aga Kesko ja S-grupp, mis avavad senisest rohkem 24/7 lahtiolekuajaga poode. K-Citymarketi ketis on ööpäevaringselt lahti olevaid poode jõulude ajal 8. See võimaldab osta liha ja kala ka väljaspool tavalist lahtiolekuaega.

S-grupis on samuti palju poode, mis soovivad olla pikemalt lahti.

Lidli poed on jõululaupäeval avatud kell 8–16 ja 26. detsembril avatakse uksed olenevalt poest kell 8–11 ning suletakse kell 19–22.

Poes soovitatakse ohutuse mõttes käia siis, kui seal pole palju rahvast. Kõige rahvarohkem on poodides peale kella 13-15. Poes tasub käia hommikul varem või õhtul hiljem. Terviseamet soovitab haigusnähtudega inimestel püsida kodus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,141 korda, 1 külastust täna)