Itaalia sportlane: Pääsen lõpuks Soomest minema, see on tõeliselt imelik koht

Põhja-Karjalas Kontiolahtis laskesuusatamise maailma karikavõistlustel edukalt esinenud Itaalia sportlane Dorothea Wierer kiitis otsust viia võistlused üle Austriasse.

„Me vajame päikest,” ütles Wierer, „siin pole üldse päikest.” Vahepeal oli juba kaalumisel variant, et võistlused jätkuvad Kontiolahtis kolmandat nädalat, kuna Austria Hochfilzen’it peeti koroona tõttu liiga ohtlikuks. Nüüd on aga otsustatud jätkata Austrias, vahendab Iltalehti.

Wierer ütles, et päikse puudumise tõttu on energia Soomes täielikult ära kadunud. Kunagi ei tea, kas on hommik või õhtu. Sportlase väitel on Soome täiesti imelik koht. Näiteks Itaalias pole ühtegi sellist kohta, kus on kogu aeg pime. Staadioni tehisvalgustus on väga raske, tunnistas sportlane.

Wierer võitis 28. novembril maailma karikavõistluste 15 km distantsi. Ta ütles, et kui ilm ja laskmisvõimalused on hea, siis on Sooms hea olla, aga kui on tuul ja vähe lund nagu nüüd, siis on see sportlastele väga raske koht.

Rahvusvaheline laskesuusaspordi föderatsioon IBU kaalus vahepeal võimalust, et pikendada võistlusi Kontiolahtis kolme nädala peale, aga sportlased polnud sellega nõus. IBU peasekretär Niklas Carlsson ütles, et võistlused jätkuvad käesoleval nädalal Austrias Hochfilzenis. See on küll kallis lahendus, maksab 5 miljonit eurot, aga sportlased polnud nõus Soome pikemaks jääma.

IBU on korraldanud sportlastele tšarter-lennud ühest võistluspaigast teise, majutuskohad on valitud võimalikult koroona-kindlad ning teste tehakse iga päev. Kuigi IBU on tegutsenud paremini kui rahvusvaheline suusaliit FIS, tuvastati Kontiolahtis sportlastel palju koroonaga nakatumisi. Põhiliselt on nakatumised endise idabloki riikides nagu Bulgaaria, Venemaa, Rumeenia, Moldova ja Läti. See tuleb asjaolust, et nende maade sportlased on pidanud sõitma busside ja ühistranspordiga. Seetõttu on Ida-Euroopast tulnud palju koroona-juhtusid.

Täna lendavad sportlased Joensuust lennukiga Salzburgi ja sealt bussidega Hochfilzenisse. Pärast kahte nädalat Austrias on jõuluvaheaeg ja pärast seda võisteldakse jaanuaris Saksamaal Oberhofis. Enamus sõidab Oberhofi oma autodega, mis vähendab nakatumise ohtu. Põhjamaade sportlased lendavad tšarter-lendudega.

Peale Oberhofi võisteldakse jaanuari lõpus Itaalias Antholzis ja siis tuleb MM Sloveenias Pokljukas. Hooaja viimase karikavõistluste kohad on praegustel andmetel Tšehhi Nove Mesto ja Norra Oslo.

Kommentaarid
(Külastatud 5,157 korda, 1 külastust täna)