Inglismaal algab massvaktsineerimine koroona vastu

Inglismaal algab järgmisel teisipäeval, 8. detsembril massvaktsineerimine koroona vastu. Kuigi lubatud on miljoneid doose firmade Pfizer ja BioNTech vaktsiini, võib esimene partii 800 000 doosi jääda siiski pikaks ajaks ainsaks.

Inglismaal loodeti saada aasta lõpuks 10 miljonit doosi, aga see ei pruugi nii minna. Inglismaal on kavas esmajärjekorras vaktsineerida hooldekodude elanikud, vahendab Daily Mail.

Esimene partii kauaoodatud vaktsiini on juba Inglismaale kohale jõudnud. Vaktsiinid toodi kohale külmutusveokitega Eurotunneli kaudu Belgiast. Veokid olid märgistamata ja operatsioon salastatud, et vältida võimalikku vaktsiiniröövi.

Briti valitsus on kokku tellinud 40 miljonit doosi Pfizeri ja BioNTechi vaktsiini. Pfizer teatas, et algselt plaanitud 100 miljonist doosist saadakse aasta lõpuks valmis vaid pool sellest.

Briti massvaktsineerimist korraldab kohalik terviseamet koostöös sõjaväelastega.

NHS workers bumped off vaccine priority list

The first batches of the prized jab arrived in the UK last night, following Number 10’s ‘top secret’ operation Business Secretary Alok Sharma said that he hoped millions of doses will arrive before the end of the year And BioNTech’s chief commercial officer said that Britain can expect more shipments

Kommentaarid
(Külastatud 471 korda, 1 külastust täna)