Indias levib müstiline ja ohtlik haigus, mis pole koroona

India lõunapoolses Andhra Pradeshi osariigis levib müstiline haigus, mille tagajärjekl on surnud vähemalt üks inimene ja 227 inimest on viidud haiglasse.

Patsientidel on terve rida sümptomeid alates iiveldusest kuni teadvuse kaotuseni. Teadlased uurivad haiguse põhjuseid, mis tabas nädalavahetusel Eluru linna, vahendab BBC.

Uus salapärane haigus on Indiat tabanud ajal, mil riik võitleb koroonaga. India nakatumiste arv on üks suuremaid maailmas. Andhra Pradeshi osariik on üks enim koroonaga pihta saanud piirkond Indias, seal on tuvastatud 800 000 nakatumist.

Algul arvati, et haigestumise põhjus on koroona, aga haiglasse viidud patsientide testid olid negatiivsed. Haigestuvad eriti lapsed, kes oksendavad ja silmad on põletikus. Mõned on teadvuse kaotanud ja saanud krambihood, rääkis üks Eluru linna meditsiinitöötaja.

Haiglasse sattunud patsientidest on 70 pääsenud välja, aga 157 on jätkuvalt ravil. Praeguse seisuga pole patsientide vereproovides olnud jälgi viirusest. Samuti on välistatud vee- ja õhureostus. Tegemist on müstilise haigusega.

Samas on viidatud võimalikule põhjusele seoses reostusega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,328 korda, 1 külastust täna)