Hoiatus jõuluajaks: patareide kasutamisel tehakse sageli üks ohtlik viga

Jõulude ajal kasutatakse laste mänguasjades, jõulutuledes ja mujal patareisid, aga nendega seoses tehakse sageli üks ohtlik, aga vähe teadvustatud viga.

Nimelt soovitavad maailma juhtivad patareitootjad nagu Duracell, Panasonic ja Energizer oma veebikülgedel segamast vanu ja uusi patareisid. Sellega kaasneb oht, et patarei lõhkeb ja sellest hakkab voolama välja mürgist vedelikku, vahendab Daily Mail.

Patareid sisaldavad hapet, mis võib söövitada nahka, reostada keskkonda ja kahjustada pindasid, kuhu see satub.

Lekked tekivad siis, kui panna seadmesse kokku vanad ja uued patareid, kuna vanades patareides langeb pinge kiiremini kui uutes. Selline erinevus paneb patareid vedelikku välja ajama ning mõningatel juhtudel võivad patareid isegi plahvatada. See võib olla üsna hirmutav, kuna patareisid kasutatakse pühade ajal päris palju.

Duracelli veebis on kirjas, et vanade ja uute patareide kokku panemine vähendab patareide üldist kasutusiga ning võib põhjustada patareide purunemist. Kui vedelikku on patareidest välja voolanud, tuleb see koht hoolikalt niiske lapiga puhastada, enne kui seadet uuesti kasutama hakata.

The important battery warning everyone needs to read before Christmas

A little-known danger involving batteries has been revealed ahead of Christmas Mixing old and new batteries can cause ruptures and leakage of acidic fluid The fluid is powerfully corrosive and can burn skin and contaminate soil Leaks occur because old batteries die faster than new – causing an explosion A little-known danger involving batteries has been revealed as millions use them to power twinkling fairy lights and interactive children’s toys this Christmas.

Kommentaarid
(Külastatud 990 korda, 1 külastust täna)