Hiinas polegi tänavu olnud koroona teist lainet – kuidas on see võimalik?

Ajal, kui kogu maailmas möllab koroona teine laine, pole Hiinas, kust koroona alguse sai sellest jälgegi. Viimastel kuudel on igapäevane nakatumiste hulk olnud Hiinas kõne enam mõned kümned, samas kui USA-s lisanduvad iga päev sajad tuhanded, Venemaal ja Indias kümned tuhanded nakatumised.

Tekib küsimus, kuidas on võimalik, et nii suure rahvaarvuga riigis on nakatumiste arv sedavõrd väike. Lapi ülikooli Hiina ühiskonna ja kultuuri professor Matti Nojonen tunnistab, et Hiinas lihtsalt pole koroona teist lainet, vahendab MTV.

Professor väitel võib Hiina andmeid usaldada. Hiinas on kohal mitmeid välismaalasi, kes on regulaarselt ühenduses oma kodumaaga. Kui Hiinas midagi toimuks, siis oleks info kättesaadav ka mujal maailmas.

Asjatundjate arvates on Hiina andmed õiged. Vähemasti pole mingeid suuri anomaaliaid. Küll aga soovitab professor suhtuda skeptiliselt Hiina esimese laine andmetesse. Pärast seda pole aga olnud vajadust andmeid võltsida ega salastada.

Professor Nojoneni väitel on Hiina väikse nakatumiste arvu põhjus karmid piirangud ja miljonite inimeste testimine. Hiina testimisvõimsus on väga suur.

Hiinas on avastatud kohalikke koroonakoldeid, aga neile on reageeritud väga kiiresti ja karmilt, nii nagu Hiinas kombeks. Näiteks kui Shanghais tuvastati üks juhtum, pandi terve linnaosa kinni ja kõiki sealseid elanikke testiti. Nii hoitakse Hiinas ära koroona levik.

Elu on läinud Hiinas tagasi tavapärastesse rööbastesse. Ühiskond toimib nagu tavaliselt. Tõsi, inimesed hoiavad distantsi ja avalikes kohtades kantakse maski.

Kommentaarid
(Külastatud 3,003 korda, 1 külastust täna)