Hiina võimud avastasid koroonapesa … külmkapi seest

Hiinas, kus tegeletakse hoolikalt iga koroona üksikjuhtumi uurimisega ja eesmärgiks on võetud viirus välja juurida, leiti koroonakolle külmkapi seest.

Hiina edelaosas asuvas Sichuani provintsis 16 miljoni elanikuga Chengdu linnas haigestus koroonahaigusega COVID-19 eakas abielupaar. Kui nende nakatumise tausta uurima hakati, leiti koroonaviirust nende poolt kasutatud külmkapi seest, vahendab Daily Mail.

Eakad patsiendid jagasid külmkappi koos ühe noorema abielupaariga, kes käisid tihti turul, et osta puuvilju, mida nad edasi müüsid.

Chengdu linnas oli see esimene nakatumine pärast märtsikuud. Nakatus 69-aastane naine, keda nimetati perenimega Lu. Pensionär läks pühapäeval haiglasse ja kurtis köha ning tal tuvastati ametliku info kohaselt täna esmaspäeval koroona.

Lu ja tema abikaasa Zhao jagasid kohaliku meedia info kohaselt korterit teise abielupaariga, kes on neist nooremad. Noorem abielupaar tegeleb puuviljade müügiga ning külastab tihti Chengdu Shaxi turgu. Tänasest turg suleti ning selle sissepääsude juurde pandi üles koroona testpunktid. Turult kedagi välja ei lasta, enne kui kõiki on testitud ja ametivõimudelt on saadud vastav luba.

Täna sai koroonatesti tulemuse ka Zhao, tegemist on teise juhtumiga Chengdu linnas peale märtsikuud. Praegu pole veel teada, kas nooremad korterikaaslased on nakatunud.

Hiina ametivõimud teatasid täna ajakirjandusele, et korterist proovide võtmise käigus leiti koroonat külmutuskapist. „Patsientide külmkapp, selle uksekäepidemed, lülitid, toit ning lõikamislauad olid kõik positiivsed,” ütles ajakirjanikele Sichuani maakonna koroonavastase võitluse juht Zhu Xiaoping. Ta lisas, et see tähendab, et pere korter oli koroonaviirusega saastunud.

Nüüd võetakse ühendust kõigiga, kes on olnud kontaktis Zhao’ga, kes sõidab rikšat.

Viimastel kuudel on Hiinas tuvastatud koroonaga nakatumised Tianjinis, Shanghais ja Manzhoulis. Pärast seda on ametivõimud testinud miljoneid inimesi, kehtestanud karantiinid ning sulgenud koolid.

Chinese officials ’detect coronavirus in a family’s fridge’

The city of Chengdu reported two local COVID-19 cases, who are a couple, today The patients share their flat with two sellers who frequented a wholesale market The trading hub was shut down as part of emergency response to the infections Officials are testing thousands of close contacts in the metropolis of 16million China has claimed to find coronavirus inside a family’s fridge after an elderly couple tested positive for the disease today.

Kommentaarid
(Külastatud 2,466 korda, 1 külastust täna)