Helsingis siiski kogunesid mõned meeleavaldused, mille politsei pidi laiali ajama

Helsingis siiski kogunesid täna mõned meeleavaldused, kuigi rahvusmeelsete meeleavaldus 612 jäi koroona olukorra tõttu ära.

„Koroona on jama” ja „ Soome on kommunistlik riik” – selliseid hüüdlauseid võis kuulda täna meeleavaldajate ridadest. Näomaske inimesed ei kandnud, vahendab Iltalehti.

Tavapäraseid meeleavaldusi nagu rahvusmeelsete meeleavaldust aga täna ei olnud. Sellele vaatamata kogunes Töölöntorile üksikuid gruppe. Politsei võttis kinni neli inimest, kellel olid seksuaalvähemusi diskrimineerivad plakatid. Üks kinnivõetu oli alla 15-aastane.

Siis ilmusid välja Helsingi ilma natsideta – meeleavaldajad. Meeleavaldajad jagunesid kahte 10 inimesega gruppi. Üks grupp liikus ühel pool Runeberginkatu tänavat, teine teisel pool. Meeleavaldajad ei saanud aga palju liikuda, kui politsei nad kinni pidas ja laiali ajas.

Politsei leidis, et vaatamata kahele eri grupile oli tegemist ühe meeleavaldusega ja seetõttu aeti see laiali. Edasi mindi hajutatuna Hietaniemi kalmistule. Politseinikke oli tee ääres rohkem kui meeleavaldajaid. Meeleavaldajaid oli kokku 20-30.

Kommentaarid
(Külastatud 222 korda, 1 külastust täna)