Helsingi tapmises kahtlustatav 16-aastane nooruk on vanglas teistest eraldi ja tal on raske

Oktoobri lõpus Helsingis Vallilas toime pandud tapmises kahtlustatav 16-aastane nooruk on vanglas teistest täielikult eraldi.

Selline isolatsioon on noorele poisile olnud väga raske, ütles tema advokaat. Advokaat on lisaks vangla töötajatele ainus isik, kes saab poisiga kohtuda, vahendab MTV.

19-aastane noormees pussitati Vallilas Alepa poe juures surnuks laupäeva, 31. oktoobri õhtul. Ohver viidi kiiresti haiglasse, aga ta suri saadud haavadesse.

Kahtlusalused on kolm 14-16-aastast poissi. Alla 15-aastane aga pole kriminaalkorras karistatav. Kahtlusalused võeti kinni teo toimepanemisele järgneval päeval. 16-aastane on olnud sellest ajast vahi all.

MTV uudiste andmetel on juhtum seotud narkoäriga. Politsei andmetel osalesid 2001. aastal sündinud noormehe tapmises kõik kahtlusalused ehk 14-aastane nooruk ja kaks 16-aastast noorukit. Kahtlustuse kohaselt hakkasid nad kõik koos ohvrit peksma. Ohvrit löödi rusikatega ning mitmel korral terariistaga.

Vallila tapmise üks kahtlusalustest on sama 16-aastane nooruk, keda kahtlustatakse oktoobri algul Tamperes Kaukajärvi linnaosas toimunud tapmise katses. Poiss oli 3. oktoobril Tampere kesklinnas ootamatult pussitanud täiesti kõrvalist keskealist meest. Pärast seda otsustas Pirkanmaa kohus poisi vahistada, aga vabastas siis ja määras liikumiskeelu. Vallila pussitamine toimus nädal peale seda, kui nooruk oli vanglast vabanenud.

Poiss on nüüd vanglas Lõuna-Soomes ja ei saa kellegagi väljastpoolt kohtuda. Eeluurimisvangistuse alguses sai ta võimaluse kohtuda oma hooldajaga, aga detsembri alguses keelati lähedaste külastused seoses koroona levikuga ära. Pärast seda on poiss saanud kohtuda vaid oma advokaadiga. Ta on saanud helistada lähedastele.

Advokaadi väitel on poisi lähedased juhtunust šokeeritud. 16-aastane poiss on elanud lastekodus, aga tal on ka hooldajad, kellega ta suhtleb.

Advokaadi väitel on nii kuritegu kui isolatsioon vanglas olnud poisile rasked. Advokaadi väitel kahetseb nooruk juhtunut. Tal on raske mõista, et teo tagajärjel heitis ohver hinge.

Advokaat on palunud vanglat, et vähemalt sotsiaaltöötaja ja kirikuõpetaja saaksid poissi külastada, et tal oleks võimalik kellegagi rääkida. Advokaadi väitel on selline isolatsioon raske inimesele, kes on veel laps. Advokaat on palunud piiranguid leevendada, aga sellega pole nõustutud. Pussitamise asja hakatakse kohtus arutama jaanuaris.

Kommentaarid
(Külastatud 808 korda, 1 külastust täna)