Hea teada: Kui korter pereliikmele välja üürida, kas selle saab kahe aasta pärast maksuvabalt maha müüa?

Soome maksuportaalile Taloustaito esitati küsimus, milles oli märgitud, et isik ostis korteri ja üüris selle välja täiskasvanud pojale. Isik tundis huvi, kas ta saab korteri kahe aasta pärast maksuvabalt maha müüa, nagu see kehtib isiklikus kasutuses oleva eluaseme puhul.

Vastab maksujurist Merja-Liisa Huolman-Lakari:

Ei saa. Oma eluaseme maksuvaba müük eeldab, et seda on kasutatud enda või pere püsiva elukohana. Pere all peetakse silmas abikaasat ja alaealisi lapsi.

Oma eluaseme maksuvaba müügi puhul on eelduseks, et maksukohuslane on kasutanud eluaset kahe aasta jooksul enne müüki enda või pere püsiva elukohana. Seega peab isik olema olnud eluaseme omanik ja seal sees elama samaaegselt.

Kui eluase antakse üürile, siis 2-aastane periood katkeb.

Kommentaarid
(Külastatud 355 korda, 1 külastust täna)