Viking Line’i juht uue karilesõidu kohta: See on kaotatud aasta

Soome laevafirma Viking Line juht Jan Hanses ütles teist järjestikust karilesõitu kommenteerides, et see on laevafirma jaoks kaotatud aasta.

Hansese sõnul sõitis laev seekord karile tugeva tuule tõttu. Kui põhjus on milleski muus, selgub see hiljem. Õnn oli see, et laev sõitis kaldasse külg ees, vahendab Yle.

Laeval sai kahjustada vaid üks sõukruvi, mille hüvitab kindlustus. Lisakulud tulevad pukseerimisest. Samuti ei ole nii kerge hüvitada reisijatele põhjustatud ebameeldivusi. Reisijad kamandati peale õnnetust ülemistele tekkidele, samuti kulus aega toitlustamise peale.

Erakordne olukord tekitas segadust teavituses. Reisijate evakueerimise ja edasiste ühenduste plaanid muutusid jooksvalt. Hanses vabandab juhtunu pärast. Reisijaid polnud kavatsust hoida infosulus, aga antud olukorras oli teavitamine keeruline.

Hansese väitel laev isegi ilmselt ei sõitnud karile, vaid üks sõukruvi puutus kalda ääres vastu kivi. Öise kontrolli käigus tuvastati vaid minimaalsed kahjustused, seetõttu otsustati, et laev sõidab omal jõul Turuni välja.

Enne oli vaja aga oodata ametivõimude luba. Sellest tuli ka viivitus.

Nii Viking Line’ile kui teistele laevafirmadele on 2020. aasta olnud väga raske. Koroonapandeemia on peatanud reisimise ning peletanud inimeselt laevadelt eemale. Hanses tunnistab, et koroona on suretanud nõudluse ning see on kaotatud aasta.

Majanduslikus mõttes on Hansese väitel ehk isegi parem, kui Grace läheb remonti nüüd, aga mitte järgmisel sügisel. Laevafirma on tänavusel aastal kahjumis, mistõttu on inimesi koondatud ja lastud sundpuhkusele. Osa laevu on seisnud sadamas nagu Maarianhaminas Mariella ja Turus Isabella.

Hanses loodab, et kui tuleb vaktsiin, siis taastub suvel taas nõudlus. Läinud suvi juba sisendas lootust. Viking Line ootab 1980ndatel aastatel ehitatud Amorella asemele uut laeva. See peaks hakkama Soome ja Rootsi vahel sõitma järgmise aasta lõpus.

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses: Tämä on menetetty vuosi

Varustamon synkkä vuosi huipentui toiseen karilleajoon. Kun Viking Grace ajautui Maarianhaminassa karille, varustamon toimitusjohtaja Jan Hanses oli kesäpaikallaan tarkistamassa remontoitavaa autotallia Kristiinankaupungissa. – Ei kai taas, Hanses kertoo tokaisseensa puhelun tultua. Mutta Viking Linelle on kertynyt rutiinia tällaisten ongelmien hoitamiseen. Hiukan liian usein toimitusjohtajan mielestä, kun Viking Amorella karautti kivelle pari kuukautta sitten Saaristomerellä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,139 korda, 1 külastust täna)